Free Fest Troja už tuto sobotu!

Pražskou Troju v první květnovou sobotu opět roztančí Free Fest Troja. Festival zaměřující se na současnou hudbu na pomezí stylů a žánrů se odehrává ve sportovním areálu loděnice na pravém břehu Vltavy už počtvrté.

Free Fest Troja už tuto sobotu!Ve dvě hodiny odpoledne akci odstartuje DJ Maceo, známý především z Rádia Wave, svým energickým mixem groove, soulu a funku. V podobném duchu bude ve čtyři hodiny pokračovat skvělá kapela Madfinger v čele s českým „Steviem Wonderem“ Martinem Svátkem. Ten v roce 2009 za mikrofonem vystřídal Markétu Foukalovou.

Dále je na programu DJ Mikuláš a festivalový Electric Jam Band, ve kterém se setkají Petr Tichý (basová kytara), MC Hi-Def (rap) a Hynek Obst (klávesové nástroje). Spojení osobností ze světa elektronické hudby a jazzových muzikantů se už pomalu stává festivalovou tradicí.

V šest hodin návštěvníky čeká Face of the Bass s fenomenálním kontrabasistou Jaromírem Honzákem, držitelem několika Andělů. Jejich tvorba je experimentální fúzí junglu, elektroniky a špetky jazzu. Na festivalu představí skladby z nového debutového alba.

Dále se můžete těšit na „freetekjazz“ – nápadité spojení elektroniky a jazzu v podání kapely Hi-Fi.

Předposlední kapelou bude dvanáctičlenná parta T.O.P. Dream Company, která se inspiruje funky – soulovou hudbou. Jejich vzory jsou kapely jako Tower of Power nebo Earth, Wind and Fire, které svou energií a přístupem k hudbě uchvátily již několik generací hudebních posluchačů. Vokální sekci T.O.P. Dream Company tvoří trio Marta Balážová, účastnice finálové dvacítky soutěže Česko hledá superstar, Ondřej Ruml, finalista soutěže X-factor a Martin Růža.

Vyvrcholením bude v devět hodin společný jam účinkujících muzikantů i návštěvníků festivalu. Jedním z pozvaných účinkujících kapely je hráč mj. na iPod DJ R.Mutt, který přináší na českou hudební scénu úplně nový přístup k hudbě. Na pódiu se úplně poprvé uvidí s kytaristou Tomášem Fuchsem a multiinstrumentalistou Bharatou Rajnoškem. Nechme se výsledkem překvapit.

Doufejme, že i počasí pomůže umocnit nevšední kulturní zážitek, jakým Free Fest Troja určitě je.

A k tomu zcela zdarma!