Nejvíce očekávaný rakouský festival opět tady!

Dunajský festival „Donaufestival“ se koná od 28. dubna až do 7. května v rakouském městě Krems pod letošním heslem „ Nodes, shoots and roots (Tyto botanické termíny lze volně přeložit jako “Uzlíky, kořeny a výhonky”): Název sedmého ročníku Dunajského festivalu napovídá hodně o svém obsahu, se kterým je úzce svázaný. Zobrazuje a vyzdvihuje totiž sítě, které kolem sebe a mezi sebou vytvářejí umělci, ale jimiž jsou rovněž propojena jednotlivá umělecká média. Hlavním posláním festivalu je už od jeho znaložení umožnit umělcům a intelektuálům vzájemné poznávání a hodnocení.

BEN

Dvě hlavní sítě představí už první víkend: projekt “THE SOUND AND THE FURY” Bena Frosta, v jehož rámci se na základě pozvání autora představí dalších deset projektů, a rovněž síť představení “NEW BLACK” od GINTERSDORFER/KLASSEN, v němž umělci pocházející z Pobřeží Slonoviny a Evropy zkoumají kulturní rozdíly na poli divadelního představení, tance, výtvarného umění, hudby a klubové scény.

Hlavními sítěmi druhého víkendu budou projekt CARLY BOZULICH a jejích hostů, stejně jako představení-instalace “KINDERTOTENLIEDER”, jehož autorkou je věhlasná mladá divadelní choreografka a režisérka, Francouzka GISÈLE VIENNE. V “KINDERTOTENLIEDER” se představí představí tanečníci, panenky, roboti a samozřejmě i živá hudba v podání kapely Stephena O’Malleyho a Petera Rehberga.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=oOT2-OTebx0[/pro-player]

Díky velkému zájmu z let minulých je velmi dobré si pořídit vstupenky včas, více na:

http://www.donaufestival.at/tickets/early-bird-tickets

Kompletní program a více info najdete na webu: http://www.donaufestival.at/festival/programm