SOUTĚŽ o 3×2 vstupy na koncert skupiny PORTICO QUARTET!

Skupina byla senzací jazzového podia megafestivalu Glastonbury, vlivný časopis Mojo píše: „magická kombinace minimal music Steve Reicha, Radiohead a severské melancholie ECM.“ Na rozdíl od progresivních fúzí vás ale Portico přinutí k tanci. Skupina je přitom na hony vzdálená nujazzovým klišé, vytváří transovní hudbu jen s akustickými nástroji: basou, saxofonem a nekonvenčními perkusemi. Bubeník hraje na sestavu plechových bubnů Hang, které připomínají steel-drums z karibských karnevalů, ale ve skutečnosti byly s hodinářskou přesností vyrobeny inovativními nástrojáři ve Švýcarsku.

Členové skupiny studovali v Londýně africké nástroje i indonéský gamelan, a přinášejí hudební svědectví z etnicky promíchané čtvrti Hackney, která vstoupila do londýnských dějin svým černošským starostou, a v níž mají většinu afričtí imigranti a jamajští rastafariáni. Bodem zlomu bylo album Knee Deep In The North Sea, které vzbudilo poprask mezi DJi i kritiky a přineslo zmíněnou nominaci Mercury. Druhé album natočil s Portico Quartet rockový producent John Leckie v legendárním studiu Beatles, Abbey Road.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=zrQJIOrHKHU[/pro-player]

SOUTĚŽ

Tři šťastlivci se mohou zúčastnit koncertu dne 25.3. v Paláci Akropolis, pokud správně zodpoví následující otázku: Kolik alb vydalo Portico Quartet?

Odpovědi můžete posílat do 23.3.2011.

[TINY-CONTACT-FORM]