Libor Šmoldas Quartet představí v USA nové album a natočí další

Nové album jazzového kytaristy Libora Šmoldase a jeho skupiny Libor Šmoldas Quartet Live at Jazz Dock se těší neobvyklému zájmu posluchačů. Americkému publiku jej představí na koncertním turné od 24.  března do 11. dubna.

Libor Smoldas Quartet 2-w400-h300Živá nahrávka Live at Jazz Dock je od prosince 2010 volně ke stažení na stránkách www.liborsmoldas.cz, k dnešnímu dni si jí stáhlo více než 1 500 posluchačů, což ji řadí mezi nejvyhledávanější jazzové tituly u nás. Úspěch alba umožnil skupině věc na naší jazzové scéně dosud nevídanou, prezentovat skladby z nové desky přímo v kolébce jazzu – Spojených státech amerických.

Během osmnáctidenního turné skupina navštíví pět amerických států a odehraje osm koncertů. Za zmínku určitě stojí vystoupení v prestižním newyorském klubu The Smalls, v klubu Trumpets v New Jersey, v Českém domě v New Yorku nebo na české ambasádě ve Washingtonu D.C. Kvartet zahraje také na třech amerických universitách, na Western Carolina University dokonce po boku legendárního saxofonisty Bobbyho Watsona! Během svého pobytu v zámoří Libor Šmoldas Quartet natočí novou desku, která bude obsahovat směs původní a převzaté tvorby. Vyjít by měla koncem letošního roku.

Vedle kytaristy Libora Šmoldase hraje kvartet ve složení Petr Beneš (piáno), Josef Fečo (kontrabas) a Tomáš Hobzek (bicí).