Jaga Jazzist se vrací s jednorukým banditou do Prahy!

Jaga Jazzist se vrací s jednorukým banditou do Prahy!

Vzpomínky na loňský koncert skupiny Jaga Jazzist na březnové Conference zůstaly velmi hluboko jak v jejích členech, kteří se z toho nedávno vyznali na Facebooku, tak ve stovkách fanoušků famózních Norů. A protože vítězná sestava se nemění, Jaga Jazzist se v březnu do Prahy vrátí.

Jaga Jazzist se vrací s jednorukým banditou do Prahy!Koncentrát nujazzu a elektronické hudby v podání devíti Norů kolem geniálního skladatele Larse Horntvetha vybuchne 24. března na Conference v Lucerna Music Baru.

Jaga Jazzist jsou stále na turné k veleúspěšnému albu One Armed Bandit. O tom, jak se na návrat do Česka těší, svědčí, že koncert na Conference v Paláci Akropolis zařadili mezi TOP 3 koncerty roku 2010.

Zástupci britského vydavatelství Ninja Tune unikátním způsobem propujují různé hudební styly, pohybují se na pomezí jazzu, rocku a drumandbassu. Během koncertu vystřídají až třicet nástrojů od trubky, kytary, basy, basklarinetu, saxofonu, kláves nebo vibrafonu. Kritici jejich hudbu často popisují jako nadčasovou a hyponotizující.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=Ws25EyTGdTg[/pro-player]

Zatím poslední, šesté album vyšlo v lednu 2010. Dosud se ho prodalo několik desítek tisíc kopií. V červenci k němu přibylo i čtyřskladbové EP Bananfluer Overalt, na oficiální videoklip fanoušci dosud čekají.

Jaga Jazzist se vrací s jednorukým banditou do Prahy!