Okamžitá výpověď Milana Svobody & soutěž o CD!

Okamžitá výpověď Milana Svobody & soutěž o CD!

Hudba Kvarteta Milana Svobody navazuje na tradici moderního jazzu 60. a 70. let. Objevují se zde však také vlivy rocku, folklóru a soudobé hudby vážné. Milan Svoboda řadí často své kompozice do větších tématických celků a vznikají tak příznačné suity, které umožňují dostatek prostoru pro kreativní improvizace všech členů skupiny.

Svoboda Quartet

Se svým kvartetem koncertoval Milan Svoboda téměř po celé Evropě, v USA, v Mexiku a Indii, zúčastnil se řady jazzových festivalů a nahrál gramofonová alba: „Okno dokořán“, „PThe Boston Concert“, „Dedication“, „Dnes večer zítra ráno“, „Milan Svoboda Q and Tony Lakatos“, „Znamení střelce“ a „Live At The Castle“.

Prestižní byla jeho účast na prvním ročníku festivalu „European Jazz Night“ ve Vídni, který přenášela televizní společnost EBU do celé Evropy. Během téměř 30-ti leté existence se v souboru vystřídala celá řada předních českých jazzmanů. Poslední obsazení Kvarteta Milana Svobody je vybranou společností špičkových sólistů, kteří spolupracují s předními hudebníky české jazzové scény a vedou i své vlastní soubory. Repertoár tvoří převážně původní kompozice Milana Svobody a jeho originální angažmá světové jazzové literatury. MSQ je častým hostem evropských hudebních festivalů a jazzových klubů. Album „Moment´s Notice“ nese název podle skladby Johna Coltranea, což znamená mimo jiné okamžitou výpověď, podání zprávy v konkrétní chvíli. Je to live záznam z koncertu v klubu Jazz Dock v Praze ze dne 7.7.2010 a je věrnou „okamžitou výpovědí“ skupiny jazzových muzikantů na konkrétním místě v konkrétním čase – tady a teď.

SOUTĚŽ

Pět z vás má teď jedinečnou šanci vyhrát album Momentś Notice ! Stačí odpovědět na následující otázku:

Víte na kolika celovečerních filmech se hudebně podílel Milan Svoboda?

Soutěž končí 18.2. 2011. Výherce budeme kontaktovat emailem.

CD do soutěže věnoval Radioservis, a.s. a  vydavatel CD, knih a Týdeníku Rozhlas. Děkujeme!