Jazz nově i v dejvické kavárně Potrvá

Divadelní prostor a kavárna Potrvá v Dejvicích přišla od nového roku s novinkou – jazzové koncerty dvakrát do měsíce. Tato příjemná kavárna funguje už dva roky a má rozsáhlý kulturní program zahrnující divadlo, koncerty, projekce, výstavy nebo literární čtení.

Únorové jazzové koncerty se budou nést ve znamení vokálního jazzu, kdy vystoupí dvě čerstvé absolventky VOŠ J.Ježka se svými kapelami. Konkrétně 5. února to bude kapela Veroniky Vítové, která zprostředkuje hudbu Billa Evanse s vlastními úpravami. V sobotu 19. února je na programu původem slovenská zpěvačka Tereza Rajnincová a LQ Band, což je kapela Filipa Spáleného se zaměřením na jazz a pop.

Na březen je připravený koncert kvartetu mexického pianisty Marka Aanderuda  5.3. a 19.3. se vůbec poprvé představí trio saxofonisty Luboše Soukupa (známého z kapel Points, Inner Spaces a AKT). Trio ve složení Rasťo Uhrík (kontrabas) a Martin Kopřiva (bicí) bude prezentovat repertoár složený převážně s vlastních skladeb. Jde o unikátní projekt.

Duben je pojatý jako měsíc experimentálních ensemblů, v rámci kterého v Potrvá 9.4. zahraje duo Dorky Barové a Marcela Bárty – DoMa Ensemble, a o dva týdny nato skvělé improvizační seskupení Tellemarkk.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=ynzDyK8FJ3E[/pro-player]

V květnu vystoupí Hanelle Blues Band a Marcel Flemr Band v rámci měsíce jazzu & blues.

Snad se jazzu bude dařit i v této části Prahy mimo hlavní turistické zóny a vytvoří si, alespoň prozatím, lokální základnu mladých jazzových příznivců.

Aktuální program najdete na stránkách http://www.potrva.cz/program/2011-01-01/.