Andreya Triana vezme vaše srdce do nebe!

Rodačka z Brightonu je aktuálně na prvním světovém turné, čítající celé Spojené státy a Evropu. Trianina tvorba je úzce spjata se Simonem Greenem vulgo Bonobo.

Andreya_2010

Objevil ji a od začátku je jejím producentem. Její debutové album vyšlo tři měsíce po koncertu s Bonobo v Praze. Andreya má tak zajímavý hlas a tak skvěle s ním pracuje, až se nechce věřit, že je samouk. Je jedno, jestli zpívá soul, folk nebo jazz, zní více než přesvědčivě v každé poloze.

Osobitá zpěvačka před časem vydala první sólové album, plné nujazzu a melancholických melodií.  Nahrávka Lost Where I Belong vyšla, jak jinak, na věhlasném labelu Ninja Tune, který právě slaví XX. narozeniny.  V pondělí 24. ledna 2011 vystoupí Andreya Triana v pražském Paláci Akropolis na první Conference roku 2011. Poprvé na sebe upozornila spoluprací s hiphopovým producentem Flying Lotus v jeho skladbě Tea Leaf Dancers. Singl vyšel v roce 2006 na Warp Records krátce poté, co se Triana a Flying Lotus seznámili na Red Bull Music Academy. Vokál zaujal Simona Greena, a tak přizval zpěvačku na turné po USA v Kanadě, následně spolu nahráli i jeho poslední desku Black Sands.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=fvp7CAe7j1k[/pro-player]

Předkapelou Andreyi Triany v Praze budou elektrojazzoví S.O.I.L. v čele s charismatickou zpěvačkou Zuzanou Kropáčovou. Zajímavá skupina před dvěma lety vydala album Looking Back, které se v hitparádě respektovaného rádia Listen to Europe dostalo mezi nejlepších 40 desek vydaných v roce 2008 v celé Evropě.

Více informací >

www.andreyatriana.com

www.youtube.com/user/ninja000