SATO-SAN TO dokončují své první album, vyjde v listopadu!

SATO-SAN TO dokončují své první album, vyjde v listopadu!

SATO-SAN TO je svou originalitou a experimentálním přístupem jediným projektem tohoto druhu na českém území. Formace v sobě míchá elektroniku, jazzové trumpetové improvizace, junglové struktury, prvky world music a samply filmových zvuků.

SATO-SAN TO dokončují své první album, vyjde v listopadu!Trio zkušených hudebníků – Thom Herian (bicí, samples&loops), Oskar Török (trumpeta, klávesy) a Jaromír Honzák (kontrabas) – už stihlo za svou krátkou existenci předskakovat Bugge Wesseltoftovi, představit se tak širšímu publiku v Paláci Akropolis a i se stát rezidentem klubu Jazzdock. Letos v červnu zvítězilo v soutěži Colours Talents – Colours of Ostrava, což přineslo i možnost nahrávání desky. Tu právě v těchto dnech dokončují. Vyjít by měla v listopadu tohoto roku.

Projekt SATO-SAN TO nejprve vznikl v hlavě bubeníka Thoma Heriana (vystupující také pod uměleckým jménem Drama Jacqua) a trumpetisty Oskara Töröka. V roce 2008 se rozhodli své nápady zviditelnit – ve vlastním studiu  natočili demo a v témže roce pokřtili v klubu Cross. Role kmotra desky se rád zhostil legendární jazzový kontrabasista Jaromír Honzák (čerstvý držitel Zlatého Anděla za sólovou desku Little Things), kterého projekt obou muzikantů zaujal natolik, že se rozhodl jejich hudbu podpořit svým vlastním účinkováním. Dnes je Honzák stálým členem projektu. Thom Herian i Oskar Török nejsou na naší hudební scéně neznámá jména. Herian působí jako bubeník např. v kapelách Al-Yaman, S.O.I.L., Segundo nebo Montage s Klárou Vytiskovou a jako Drama Jacqua produkuje d‘n’b sety, na kterých spolupracuje s DJ Babe LN, MC Vaantem nebo Stephunkem T. (UK). Oskar Török je držitelem dvou Zlatých Andělů v kategorii Jazz a World music a stálým členem či častým hostem dalších jazzových projektů, např. Vertigo, NUO, Triny.

Více o projektu