Hudební program na Fresh Film Festu

Filmy s hudební tematikou, výraznými soundtracky a hudební doprovodný program nabídne Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest, který se koná od 25. do 29. srpna v Praze. Soundtrack zahajujícího filmu festivalu Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World) například produkoval Nigel Godrich (producent alb Becka, Air či Radiohead) a objeví se v něm skladby od Becka, Franka Blacka či Metric, festival zakončí fim Cemetery Junction od Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta situovaný do 70. let provází skvělý soundtrack se songy od Davida Bowieho, Roxy Music, Slade a dalších.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=UI5AMqlhKTE[/pro-player]

Součástí programu jsou také projekce nejaktuálnějších a nejlepších videí, mezi jinými ke skladbám od CocoRosie či Jonathana Bouleta. V rámci doprovodného programu Fresh Film Festu budou probíhat pravidelné koncerty a vystoupení Djs v Paláci Akropolis, představí se zde například Kapitán Demo, Table, Dj Robot, Reset Djs či Toyz Djs. Stan Rádia 1 nabídne od 26. do 28. srpna na pražské Parukářce chilloutovou hudbu, poležení na Fatboyích a společenské hry od Piatnika. Hudba bude na Fresh Film Festu vévodit také například snímku Space Jam, kde zazní Busta Rhymes, Method Man, LL Cool J či B-Real z Cypress Hill. Fresh Film Fest také představí retrospektivu holandského animátora Rosta, který je známý svými videoklipy pro rockovou zpěvačku Anouk, a zasedá také v porotě festivalu k sekci Theatre Optique. Kanadský film ZedCrew zase skvěle doplňuje hudba zambijského hiphopera jménem Alvin Fungo známého pod přezdívkou The Lyricist. Hudebně pozadu nezůstane ani britský film Kazeta (Mixtape), jež je celý o snaze malého chlapce nahrát pro svou vyvolenou kazetu s oblíbenou hudbou, snímek Love You More zase o stejnojmenné písni od The Buzzcocks, která svede dohromady dva milence. Dojde také na projekce filmů Petra Zelenky Mňága – Happy End a Visací zámek 1982 – 2007.

Soundtrack k filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. The World) o flákači a občasném kytaristovi lze nalézt na http://theplaylist.blogspot.com/2010/07/scott-pilgrim-vs-world-soundtrack-track.html, k filmu Space Jam na http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Jam_(soundtrack). Trailer k filmu Lukea Snellina Kazeta (Mixtape) je na http://www.youtube.com/watch?v=exFWurXtsU4 a http://www.youtube.com/watch?v=2hGacTCDCi8, na stránkách http://www.freshfilmfest.net/program/filmove_sekce/33-rosto-ad-kompilace lze nalézt veškeré informace k restrospektivě animátora Rosta.

Fresh Film Fest je možné navštívit v průběhu pěti dnů v kinech Světozor a Aero, v Divadle Ponec, v letním kině Střelák a na letní scéně v žižkovském parku Parukářka. Festivalové centrum bude v prostorách Paláce Akropolis, ve kterém se kromě projekcí bude konat i doprovodný hudební program, slavnostní zakončení proběhne na Nové scéně ND. Akreditace a vstupenky na Fresh Film Fest budou v prodeji v pokladnách všech festivalových sálů. Ceny akreditací se budou pohybovat v rozmezí 150 korun na jeden den až 590 korun na celou dobu nebo 69 korun na jednotlivá představení. Vstup na letní scénu na Parukářce je zdarma. Na studenty čekají atraktivní slevy a všichni držitelé akreditace budou moci navštívit doprovodný program festivalu se slevou. Více informací na www.freshfilmfest.net.

ivo

RADIO IVO je nepřehlédnutelným fenoménem zdejší alternativní scény. Návštěvníci klubů či festivalů mohli a mohou zaznamenat improvizovanou hru na rozhlasovou hru, kterou na místě před diváky vytváří trojice účinkujících ve složení Johana Švarcová (UNDO, Kazety, Disjokejové…), Petr Marek (Dekadentní divadlo Beruška, Midi Lidi…) a Karel Machuča (Divadlo v Soukolí, LAHOR/Soundsystem) a to vždy pod stejným názvem (Život nedoceníš) a přitom pokaždé o něčem jiném.