FESTIVAL MLADÍ LADÍ JAZZ ZNÁ SVÉHO VÍTĚZE – Příspěvek na nahrání alba získá Fanfán Tulipán

V juniorské soutěži talentů Mladí ladí jazz zvítězila pražská skupina Fanfán Tulipán. Výsledek byl vyhlášen 23. 4. v pražském klubu Jazz Dock, v porotě zasedli známí jazzmani Štěpán Markovič, Petr Zelenka a Martin Šulc.

FESTIVAL MLADÍ LADÍ JAZZ ZNÁ SVÉHO VÍTĚZE - Příspěvek na nahrání alba získá Fanfán TulipánFinále soutěže se zúčastnily kapely Poetic Filharmony, Trim4 a Fanfán Tulipán. Odborná porota spolu s publikem zvolila za vítěze mladou skupinu Fanfán Tulipán, která tak získá příspěvek na nahrání CD v nahrávacím studiu 3Bees.

Fanfán Tulipán vznikl na jaře 2010 a tvoří jej studenti z Konzervatoře Jaroslava Ježka. Členové jsou známí především z wrgha POWU Tomáše Sýkory či Emperor Penguin a hrají autorskou tvorbu s výrazně melodickými tématy, které čerpají z poetiky Julese Vernea či obrazů Kamila Lhotáka. Charakteristickým znakem je použití příčné flétny a melodiky coby sólových nástrojů a také ryze autorská tvorba (Eliška Svobodová).

Do soutěže se mohly přihlásit jazzové a fusion kapely, jejichž členové nepřesáhli 30 let věku a nemají dosud komerčně distribuované album. Hlavní cenou pro vítěze je přispěvek 15 000 Kč  od Metropolitní univerzity Praha na nahrání debutového alba. V případě nahrávky u studia 3Bees se hodnota výhry zvyšuje o 8 000 Kč.

Fanfán Tulipán vystoupí společně s maďarskou kapelou Band of Gypsys Reincarnation na závěrečném koncertu festivalu Mladí ladí jazz 14. 5. 2010 od 19:00 v Divadle Na Prádle (Besední 3, Praha 1), kde jim bude slavnostně předána cena a šek na na nahrávání.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=XtLJng16w4U[/pro-player]

Festival Mladí ladí jazz pořádá občanské sdružení Nerudný fest.cz, které se zaměřuje na podporu a rozvoj kultury, zejména podporuje mladé umělce a snaží se tuto kulturní činnost zprostředkovat a přiblížit mladým lidem.

Další informace je možné získat na webových stránkách www.mladiladijazz.cz