Klavírista Vojtěch Procházka vydává debutové album svého Tria s norskými spoluhráči a soutěžíme o 4x CD tohoto debutového alba!

Klavírista Vojtěch Procházka vydává debutové album svého Tria s norskými spoluhráči a soutěžíme o 4x CD tohoto debutového alba!

Vojtěch Procházka (1981) absolvoval Vyšší odbornou školu Jaroslava Ježka v Praze. V letech 1997 a 1998, během svého pobytu v texaském Houstonu byl členem Lamar HS Orchestra. Studoval klasickou interpretaci u Ivany Girsové, improvizaci u Stanislava Máchy a Davida Dorůžky a skladbu u Karla Růžičky st. Spolupracuje s významnými osobnostmi české jazzové scény, jako jsou David Dorůžka, Karel Růžička jr., Petr Zelenka, Jaromír Honzák (podílel se na albu A Question To All Your Answers). V roce 2004, jako člen Daniel Šoltis Tria, získal Procházka na soutěži Junior Jazz ocenění Nejlepší jazzová skupina roku 2004.

7771_fotoAndreasUlvoByl lídrem sextetu věnovaného Theloniu Monkovi Thelonica. Od roku 2004 je členem Vertigo Quintetu, s nímž nahrál všechna alba – Vertigo Quintet (Amplion Records, 2005), Live U staré paní (Amplion Records, 2006) a Vertigo Quintet a Dorota Barová (Animal Music, 2008). V roce 2007 spolupracoval Procházka na albu dua Tara fuki Auris. Po studiích v Paříži studuje a žije v současné době v norském Oslo a kromě Tria s norskými spoluhráči Tore Sandbakkenem a Adrianem Myhrem se v triu s houslistkou Harpreet Bansal a tablistou Andreasem Bratliem věnuje indické hudbě.

Vojtěch Procházka, známý dosud především jako klavírista a jeden z autorských pilířů oceňované kapely Vertigo Quintet (nositele ceny Anděl za jazzové album roku 2005 a nominované na tutéž cenu za rok 2008) a momentálně žijící v norském Oslo, vydává debutové album svého Tria, které provozuje se svými norskými spoluhráči, Adrianem Myhrem (kontrabas) a Tore Sandbakkenem (bicí).  Album nese název Amoeba´s Dance a na labelu Animal Music vychází počátkem března 2010. Repertoár alba je rovnoměrně rozdělen mezi Procházkovy vlastní skladby a originálně uchopené verze skladeb jiných autorů (Herbie Nichols, Kurt Weill, Paul Motian, Ornette Coleman). Hudba Procházkova Tria je nesmírně invenční a vyznačuje se autentickým a velmi osobitým přístupem. Album bylo nahráno ve Studiu Svárov ve spolupráci s Lukášem Martinkem, mix provedl August Wanngren ve studiu „We Know Music“ v Kodani a mastering Gene Paul ve studiu DB Plus v New Yorku. Obal alba je dílem grafika Aleše Najbrta a norského fotografa Andrease Ulva.

Album bude pokřtěno při třech koncertech v pražském klubu Jazz Dock ve dnech 22. – 24. 3. 2010.

SOUTĚŽ UKONČENA