Kytarista Libor Šmoldas vydává album nahrané v New Yorku se špičkami světové jazzové scény

Kytarista Libor Šmoldas vydává album nahrané v New Yorku se špičkami světové jazzové scény

Mladý český kytarista a skladatel Libor Šmoldas vydává na labelu ANIMAL MUSIC své druhé autorské album IN NEW YORK ON TIME. Jak z názvu vyplývá, nahrávky pro album byly pořízeny v New Yorku, a to ve spolupráci se špičkovými hráči, jimiž jsou klavírista Sam Yahel, spoluhráč Joshuy Redmana, Norah Jones nebo Madeleine Peyroux a lídr vlastních sestav, legendární kontrabasista českého původu George Mraz a bubeník Jeff Ballard, známý v poslední době především jako člen kapely Fly a Tria Brada Mehldaua, spolupracoval však i s hudebníky, jako jsou Pat Metheny, Avishai Cohen, Maria Schneider, Joshua Redman, Chick Corea, Kurt Rosenwinkel, Ben Allison a řada dalších.

Kytarista Libor Šmoldas vydává album nahrané v New Yorku se špičkami světové jazzové scényLiborova žena Zeurítia, jejíž debutové album ZEURÍTIA vydal label ANIMAL MUSIC v roce 2008, připojila vokál ve dvou skladbách. Album je složené ze Šmoldasových vlastních skladeb v kombinaci s instrumentálními aranžemi písní z muzikálu My Fair Lady z pera legendárního Fredericka Loewa.

Album má vynikající uměleckou i zvukovou kvalitu – bylo nahráno v Tedesco Studios ve spolupráci zvukařky Katherine Miller, smícháno v jednom z nejlepších českých studií – Studiu Sono Records (mistr zvuku Milan Cimfe) a mastering provedl Gene Paul ze špičkového studia DB Plus Digital Services v New Yorku. Autorem obalu alba je významný grafik Aleš Najbrt ve spolupráci s fotografem Michalem Nanoru, který pořídil fotografie přímo v rámci natáčení. Realizace alba by nebyla možná bez laskavé pomoci sponzorů, jimiž byly společnosti ADVAL, ACTA M, GAUDÍ, PASSERINVEST, ADASTRA, JANIGALABS a APOSTILLER.

Album IN NEW YORK ON TIME bylo vydáno dne 9.1.2010 a pokřtěno téhož dne v pražském klubu Jazz Dock (www.jazzdock.cz); kmotrem alba byl karikaturista Štěpán Mareš.