Elektronické Limbo pokřtilo v JazzDocku novou desku

Seskupení Limbo vedené Pavlem Hrubým pokřtilo svou novou desku s názvem Out of Body. Jde o již 3. album, které bylo natočeno ve Studiu Smečky a v produkci Aleše Charváta a vydáno na labelu Amplion Records. Deska to bude určitě velmi zajímavá, i když zachytit na CD nosiči to, co se na křtu odehrávalo, může být velmi složité.

limboelHudba, kterou dělá Limbo nyní, resp. hudba, kterou hraje elektronická Limbo sestava v obsazení s Michalem Nejtkem na klávesy a samply, Jiřím Šimkem na elektronickou kytaru a Tomášem Reindlem na tabla a perkuse je diametrálně odlišná od Limba „akustického“. Limbo v akustickém obsazení hraje od roku 2004 hudbu, kterou zde nikdo jiný nedělal. „Hudba kterou hrajeme vzniká v daný okamžik na pódiu, vyvěrá z letitých hudebních zkušeností a mimořádné kreativity jednotlivých osobností,“ píše Pavel Hrubý.

Muzika, kterou dělá elektronické Limbo je na tom hodně podobně: opět jde o hudební výměny muzikantů, které vznikají v jeden okamžik a jsou těžko zopakovatelné. A v tom je kouzlo tohoto seskupení. Desku pokřtil Petr Dorůžka, který zmínil tvůrčí specifickou práci Davisovy kapely při nahrávání přelomové desky Bitches Brew a připodobnil ji právě s kapelou Pavla Hrubého.

Na ukázky elektronického Limba se podívejte na těchto videích:

[pro-player width=’530′ height=’300′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=TYRfqbDFEg0[/pro-player]

[pro-player width=’530′ height=’300′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=n92n9fZ-Mz4[/pro-player]

[pro-player width=’530′ height=’300′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=sh_Hnv22ezM[/pro-player]