Autumn Jazz Dock Festival

Autumn Jazz Dock Festival

V pražském klubu Jazz Dock se příští týden ve dnech 26. – 31. října uskuteční mezinárodně velmi silně obsazený AUTUMN JAZZ DOCK FESTIVAL. Od pondělí do soboty se na tomto novém a progresivním pódiu pražské jazzové scény objeví mnoho skvělých hudebníků z USA a Evropy, z nichž asi nejznámější je saxofonista Mark Turner.

Mikkel Plouge Quartet feat[1]. Mark Turner

Tento přední hráč světového moderního jazzu, který hrál v Jazz Docku již začátkem září v rámci FLY Tria, se tentokrát objeví po boku skvělého dánského kytaristy Mikkela Plouga. Kytarista známý u nás např. z předchozího projektu Ploug/Pettersen/Badenhorst přiváží tentokrát kvartet prezentující soudobý jazz ve velmi slibně obsazené sestavě Mark Turner (US) – ts, Mikkel Ploug (DK) – g, Jeppe Skovbakke (DK) – b, Sean Carpio (IE) –dr a zahraje v pondělí a úterý 26. a 27. října.

Další dva festivalové dny 28. a 29. října proběhnou koncerty mladého a progresivního norského kvintetu Motif. Skupina hrající energický a moderní jazz s prvky freejazzové koncepce bude určitě jedním z vrcholů festivalu ( Atle Nymo-sax / Axel Dörner – trp / Ole Morten Vågan-b / Håkon Mjåset Johansen- dr / Håvard Wiik- p). V pátek 30.10. vystoupí u nás dobře známá skupina Limbo společně s avantgardním švédský saxofonistou Oskarem Forsbergem a v sobotu festival uzavře fantastická newyorská trombonistka Reut Regev se svým projektem R Time. Původem izraelská trombonistka hraje groovejazz ovlivněný částečně freejazzem, klezmerem i funkem.