Série SPOTLIGHT na festivalu Struny podzimu pokračuje novým projektem Ondřeje Pivce

Série SPOTLIGHT na festivalu Struny podzimu pokračuje novým projektem Ondřeje Pivce

Hráč na “hammondky“ Ondřej Pivec, který si již vydobyl neotřesitelnou pozici na domácí scéně a boduje také v jazzové Mecce v New Yorku, je zástupcem nejmladší generace letošního ročníku festivalu Struny podzimu. Na koncertě, jenž se uskuteční již ve čtvrtek 15. října v pražské La Fabrice, představí nový projekt, na kterém se podílí kromě jeho kmenového Organic quartetu také big band Bucinatores Orchestra. Ondřej Pivec vystupuje na Strunách podzimu v rámci série SPOTLIGHT, představující každoročně českému publiku mimořádně talentovaného mladého umělce do 25 let na startu mezinárodní umělecké dráhy.

Pivec_MG_5236.jpgNavzdory svému mládí slaví Ondřej Pivec celou řadu úspěchů. K jeho učitelům patří fenomenální jazzmani jako např. Mike Carr, Alberto Marico či Sam Yahel. Spolupracoval s Yvonne Sanchez a s triem Romana Pokorného, který ostatně stojí za tím, že Pivec opustil klavír a elektrické piano a začal se plně věnovat jazzovým varhanám Hammond. V roce 2005 se vydal vlastní cestou a založil Organic quartet. Jeho debutové CD vydané o rok později Don’t Get Ideas získalo ocenění Akademie populární hudby (Anděl) v kategorii Jazz a Blues. V roce 2007 vychází Pivcovu kvartetu druhé (a na všech frontách chválené) album Never Enough.

Quartet hraje převážně vlastní skladby inspirované nejen soudobými jazzovými umělci a tradičními standardy, ale i prvky jiných hudebních žánrů jako funk, blues či rock. Ondřej Pivec hudební zkušenosti čerpá nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí. Opakovaně se vrací do New Yorku, kde vznikla v roce 2008 i originální nahrávka Overseason Alley natočená společně s Joelem Frahmem (tenorsax), Jakem Langleym (kytara) a Tomášem Hobzkem (bicí).