Ondřej Pivec - Overseason

Ondřej Pivec – Overseason

Ondrej Pivec - Overseason

Deska o které bylo napsáno mnohé. Jak by také ne, když se takto mladému hudebníkovi podaří z výletu do New Yorku rovnou přivézt natočené album. S čím tedy Ondra Pivec vlastně přijel?

Řekl bych, že s velmi kvalitní a příjemnou deskou, která ovšem příliš nepřekvapí. To sice nemusí být nutně na škodu, ale hned v první skladbě lze odhalit, co lze od desky očekávat. Schéma je naznačeno jasně a kvartet se ho drží v podstatě ve všech kompozicích. Díky bohu to neznamená, že by album mělo nějakým způsobem nudit. To v žádném případě.

Song for Sam začíná chytlavým motivem, z kterého se celá skladba rozvine nejprve do sóla na saxofon, které je vystřídáno kytarou a své rychlé běhy po klávesách předvede i Ondřej Pivec. A to je vlastně ono, to schéma které je v podstatě neměnné po celou desku. Nutno však podotknout, že sólové výstupy všech zúčastněných jsou dostatečně nápadité, proto se snad ani na chvíli nevkrádá nějaký pocit nudy. V následující Invitation celou první půli dominuje kytara, kterou střídá saxofon a roztěkaný rytmus umocňuje jakýsi neklid a nervozitu čišící z této kompozice.

Je obdivuhodné, jak zní celý kvartet kompaktně a ještě více mě fascinuje, jak Ondra skvěle zvládá basovou linku. Na kytaru hraje Jake Langley, na saxofon Joel Frahm a na bicí Pivcův stálý spoluhráč Tomáš Hobzek.

 

Nine Days Wonder je energická vypalovačka s místy až funkově pulzujícím nábojem. Báječně rozjetá věc, která se zvrhne do bubenického sóla. V titulní Overseason oceňuji Pivcův cit pro skladbu a opět výbornou basovou linku, ať již zrovna doprovází jeho sólo, nebo celou kapelu. A co Beautiful Smile? Inu název je to opravdu trefný, neboť při líbezném začátku se mi opravdu vykouzlil úsměv na tváři. Na albu nechybí ani bluesová pecka v podobě Blues for Doc a celou desku uzavírá další vypalovačka, tentokráte s názvem Inner Urge.

Na téhle desce opravdu dostaneme dostatek zábavné hudby s množstvím pozitivní energie. Řekl bych, že si pánové nahrávání museli užívat, protože na albu je jisté nadšení patrné. Ondra se obklopil báječnými spoluhráči a výsledek je perfektní.
Ondřej Pivec – Overseason (Animal music)

1. Song For Sam (Ondřej Pivec); 2. Invitation (Bronislaw Kaper); 3. Nine Days Wonder (Ondřej Pivec); 4. Overseason (Ondřej Pivec); 5. Beautiful Smile (Ondřej Pivec); 6. The Red Land Town (Tomáš Hobzek); 7. Blues For Doc (Jake Langley); 8. Inner Urge (Joe Henderson)

Obsazení:

Ondřej Pivec – Hammond B-3
Jake Langley – kytara
Tomáš Hobzek – bicí
Joel Frahm – tenor saxofon