Ondřej se narodil roku 1984 v Brně kde absolvoval sedmiletý cyklus klasického klavíru na základní umělecké škole. V roce 1999 se přestěhoval do Prahy a přihlásil se na letní jazzovou dílnu, pořádanou Českou Jazzovou Společností. Zde se pod pod lektorským vedením NajPonka, Kuby Stankiewitche, Michala Tokaje, Pavla Wlosoka a dalších seznamuje s jazzovou hudbou. Ta mu učarovala natolik, že absolvoval dalsí dva letní kurzy a po roce dal dohromady svůj první kvintet s názvem „Mantis“ s nímž, coby pianista, sporadicky vystupuje v Praze a po republice.

První významnější angažmá získává Pivec v roce 2002. Oslovil jej kytarista Roman Pokorný, díky němuž se Ondřej přeorientoval na legendární klávesový nástroj – varhany Hammond. V jazzovém triu Romana Pokorného hraje na Hammondy levou rukou i basu a postupně získává zkušenosti s profesionálním hraním. Současně začal spolupracovat se zpěvačkou Yvonne Sanchez v jejím projektu „Brazillian groove“ a během roku 2004 odehraje na 130 koncertů s výše zmíněnými kapelami ať již v Praze, po republice či v zahraničí.

V této době se Ondřej Pivec seznámil s Italským varhanním virtuózem, Albertem Marsicem, a absolvuje u něj několik lekcí. Roku 2005 Pivec opouští oba Pokorného projekty a vydává se vlastní cestou. Zakládá ORGANIC quartet se spolužáky z Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka, kde studuje pod vedením Jiřího Nedomy, Davida Dorůžky, Jaromíra Honzáka, Filipa Gondolána, Milana Svobody a dalších. Také začal příležitostně spolupracovat s německým kytaristou Christianem Roverem. V témže roce získal Pivec ocenění „sólista roku“ v soutěži talentů Philips International jazz festivalu a Organic Quartet byl vybrán jako „kapela roku“.

V roce 2006 vyšlo Organicu debutové album pod názvem „Don`t Get Ideas“ u česko-britského labelu Cube-Metier. Album je velmi dobře hodnoceno kritiky jak u nás, tak v zahraničí a během prvních osmi měcíců se jej prodalo na tisíc kusů. Následujícího roku byl Ondřej Pivec zvolen „Varhaníkem měsíce řína“ Mezinárodním archivem jazzových varhaníků a zatím nejvýznamnější úspěch kapely je cena Akademie populární hudby (Anděl) v kategorii Jazz a Blues za rok 2006.

 

V květnu 2007 vychází na nezávislém labelu Animal Music Organicu album druhé, nazváno Never Enough. V létě pak strávil Pivec téměř čtvrt roku na stáži v New Yorku, kde se mohl učit od svého vzoru, Izraelského varhaníka Sama Yahela a s místními vynikajícími muzikanty natočil zatím své poslední album. To vyšlo začátkem roku 2008 pod názvem Overseason. Od ledna roku 2009 studuje Ondřej v New Yorku pod vedením svého varhanického vzoru Sama Yahela a také denverského varhaníka Pata Bianchiho. V červenci roku 2009 podnikl odvážný a na české hudební scéně naprosto ojedinělý počin: natočil DVD v divadelním sále společně se svým Organic Quartetem, americkým hostem, tenorsaxofonistou Joelem Frahmem a také přizvaným dechovým big-bandem Bucinatores (na pódiu se pohybovalo 18 hudebníků). Materiál na DVD se nyní zpracovává a vyjde počátkem roku 2010 u jazzového vydavatelství Animal Music.

Ondřej Pivec vystupoval ať jako sideman i jako sólista na mnoha světových pódiích např.: Semper Oper, Dresden, Blue Note Germany, Gewandhaus Leipzig, turné po Turecku s předkapelou uskupení „Culture Mix“ bubenického esa Billyho Cobhama, rumunské turné s Yvonne Sanchez i s ORGANIC quartetem, St. Germain club Paris, Kunstfabrik Berlin, Jyvaskyla jazz festival ve Finsku, Cheltenham jazz festival v Anglii, ORF Radiokulturhaus ve Vídni, Swinging Hall v Sofii či divadlo Alchemia v polském Krakově. Nedávno získal se svým Organic Quartetem ocenění na mezinárodním festivalu ve španělském Getxo (2008). Další ocenění „PR Coaching Award“ přinesl festival v německém Straubingu (květen 2009) a hned po té si Ondřej Pivec Organic Quartet zahrál v čínském Pekingu, a to hned dvakráte (červen 2008). Tyto a mnohé další události potvrzují, že Ondřej Pivec dnes platí za jednoho z nejsvébytnějších muzikantů české jazzové a fusion scény.

WEB: http://www.ondrejpivec.com/