Anna Mlinariková

Jazzová houslistka Anna Mlinariková (*1980) je absolventkou Střední pedagogické školy (1998) a Konzervatoře Jaroslava Ježka (2005). V roce 2003 a 2004 studovala v USA. Byla přijata na prestižní Bostonskou Berklee College of Music, kde získala na základě konkurzu talentové stipendium a velice úspěšně absolvovala obor jazzové housle v rozsahu šesti semestrů u Roba Thomase a Matta Glasera. Už po prvním semestru byla zařazena na děkanský seznam nejlepších studentů Berklee College of Music a po absolvovaní druhého semestru získala nabídku dalšího stipendia.

anna-mlinarikova-promo-29Od dubna 2005 vystupuje pod názvem ANNA MLINARIKOVÁ BAND. Část repertoáru kapely tvoří vlastní tvorba Anny Mlinarikové, která také zpracovala jazzové aranže virtuózních houslových skladeb a filmové hudby. Objevuje se také jako sólistka větších či menších jazzových kapel. V únoru 2006 jí nabídla spolupráci prestižní kanadská společnost CIRQUE DU SOLEIL, pro kterou ji doporučil Matt Glaser, vedoucí smyčcového oddělení Berklee College of Music.

Od června 2006 ji můžete vidět v nové hudební komedii divadla Semafor „Sukně smutnou jehlou spíchnutá“ (libreto hry, spojené s módní přehlídkou absurdních modelů, napsal Jiří Suchý).

Anna Mlinariková hraje na nástroj vynikajícího pražského houslaře Alexandra Švýcarského a své koncerty zpestřuje improvizacemi na soprán saxofon.

WWW: http://www.annamlinarikova.com/

Hudební ukázky:

[podcast]http://www.annamlinarikova.com/data/music/the-very-first/01-Theme-From-Johnny-English-ukazka.mp3[/podcast] [podcast]http://www.annamlinarikova.com/data/music/the-very-first/02-Fa-leszek-ukazka.mp3[/podcast]

[pro-player width=’530′ height=’300′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=Vma4eZkXwlY[/pro-player]