Tomáš Mach, houslista, skladatel, pedagog. Vyrůstal v hudební rodině. Vedle klasické hudby ho od dětství zajímal Bluegrass (akustická hudba amerického venkova). V šestnácti letech začal učit na Letní Bluegrassové Dílně na Moravě, kde se seznámil s předními českými interprety tohoto hudebního žánru. Z jejich společné spolupráce postupně vzniklo několik nahrávek z nichž nejúspěšnější byly oceněny v prestižním americkém časopisu Blugrass Unlimited.

V r. 1995 přerušil svá studia na Konzervatoři v Teplicích a odjel do USA. Zde se setkal s Mattem Glaserem – vedoucím smyčcového oddělení na Berklee College of Music v Bostonu, který ho pozval na své soukromé lekce. T. Mach pozvání přijal. Žil v New Yorku, živil se jako osobní řidič známého lékaře, koncertoval s italským kytaristou Beppem Gambettou a navštěvoval Glasera v Bostonu na Berklee College of Music. Na podzim r. 1996 ho tragická událost v rodině přivedla zpět do Čech.

V r. 1997 s vyznamenáním dokončil Konzervatoř v Teplicích ve třídě minského prof. Doc. Vadima Skibina.

V německém Freiburgu vyhrál konkurz na stipendium na Berklee, kam už se však nevrátil. V létě 1997 podnikl koncertní turné s legendárním americkým banjistou Tonym Trischkou po Estonsku. Na podzim téhož roku se stal členem Severočeské Filharmonie Teplice, kde setrval dva roky.

[pro-player width=’530′ height=’300′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=NyvvAbklZ9s[/pro-player]

Dále jeho hudební aktivity směřovaly do oblasti jazzu. Stal se členem swingového orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky. Orchestr je zaměřen na dobovou interpretaci swingové hudby 20-tých a 30-tých let. Současně vyučoval na pražské konzervatoři Jaroslava Ježka.

V lednu r. 2002 odjel na pozvání do Thajska a stal se členem bangkokského symfonického orchestru. Po dva roky vyučoval v Bangkok Symphony Music School.

WEB: http://www.tomasmach.eu/