James Harries: The Straight Street Session

James Harries: The Straight Street Session

Album James Harriesse je sice několik desítek měsíců v prodeji a ví o něm všeobecně celá jazzová veřejnost. To ale neznamená, že ho není potřeba připomenout. James Harries na svém druhém albu totiž společně s Emilem Viklickým a Peterem Dvorským předvedli, jak lze udělat album, které nepostrádá ani jeden z potřebných atributů dobrého alba. Na albu je devět písní, které lze přirovnat k nenáročným pop-jazzovým písním, které především získávají širší rozměr díky Viklického pianu.

Harriesův hlas dodává skladbám potřebné emoce. Časem posluchač zjistí, že nejen pop-jazzová příchuť, ale i folková dává albu příjemný a ničím nenucený rozměr. Dokáži si tyto skladby představit jako kulisu v příjemné kavárně, ale i v koncertní podobě někde v zastrčeném baru. Vrcholem alba je pro mně píseň Gather Me in Your Arms. Ta se zdá po všech stránkách nejdotaženější, jak po stránce hudební, tak po stránce pocitové. Harries není tak vynikajícím zpěvákem, jako je spíše vypravěčem svých emocí.

Seznam skladeb: Cafe del Mar 3:36, 2. Get Down 5:19 , 3. Angelina 5:56, 4. All I Need 4:37, 5. Gather Me In Your Arms 4:13, 6. This Is Not Happening 3:32, 7. Sci – fi Film 3:03, 8. I´m Happy 2:54, 9. Moving 3:06

Obsazení: James Harries – zpěv a kytara, Emil Viklický – piano, Petr Dvorský – kontrabas

Vydal: Indies Rec., Hudební režie: Jan Marek