Fotoreport: Terence Blanchard v Jazz Tibet Clubu Olomouc

Fotoreport: Terence Blanchard v Jazz Tibet Clubu Olomouc

Jazz Tibet Club, Olomouc, 18.7.2019

Mysteriózní vystoupení neworleanského trumpetisty a skladatele Terence Blancharda v listopadu 2018 v brněnském klubu SONO přilákalo řadu diváků na jeho další koncert na Moravě do Jazz Tibet Clubu v Olomouci.

V jeho pozměněné kapele E-Collective vedle vedoucího trumpetisty nejvíc exceloval kytarista Charles Altura a také známý pianista Gerald Clayton. Rytmická sekce David Ginyard na basu a Gene Coye na bicí spolehlivě tvořila základ pro harmonické prolínání třech sólistů.

Natěšené publikum se dočkalo kouzelného hudebního zážitku. Na podiu velmi spoře osvětleném většinou pouze zezadu ostrými protisvětly rozehrál Terence Blanchard pozvolna gradující sérii svých kompozic z posledních 2 CD Breathless a Live. Brilantní kytarová sóla Charlese Altury skvěle připravovala opakovaně atmosféru pro vyvrcholení skladby, fortissimo Terence Blancharda. Nejen v tklivých skladbách se prolínaly jednotlivé zvukové vrstvy, aby unesly posluchače do tajemných prostorů. Silný dojem z koncertu navíc umocnila těsná blízkost hudebníků před stojícími diváky.

Fotoreport: Terence Blanchard v Jazz Tibet Clubu Olomouc
Terence Blanchard

Zasloužené ovace odměnil Terence Blanchard a E-Collective strhujícím a poté uklidňujícím přídavkem.

Snad moje fotky nadšenému publiku připomenou a ostatním čtenářům dokreslí velmi vydařený večer v Jazz Tibet Clubu: