Ochepovsky Project vydávají live EP Take Care of Me

Ochepovsky Project vydávají live EP Take Care of Me

Hudební novátoři Ochepovsky Project vydávají live EP Take Care of Me, které pokřtí 31. 3. 2019 v Kasárnách Karlín v Praze. Role kmotry se ujala multiinstrumentalistka a zpěvačka Lenka Dusilová.

Ochepovsky Project vznikl před třemi lety díky spojení vynikajících českých hudebníků jako cellista Šimon Marek, trumpetista Miroslav Hloucal, saxofonista a klarinetista  Petr Kalfus, klávesista Jan Aleš, baskytarista Ondřej Hauser či bubeník Michal „Kolouch“ Daněk, pod vedením kytaristy Igora Ochepovskeho. Kapela se s lehkostí pohybuje mezi žánry, využívá to nejlepší z jazzu, neo-soulu, vážné hudby i groovu. Oproti debutové desce se na komplexně pojatém sedmipísňovém live EP Take Care of Me přidává zpěv mladé slovenské zpěvačky Kristíny Mihaľové, perkuse Olivera Lipenského a rap Jana Hovorky.

Zakladatelem Ochepovsky Project je uralský rodák, kytarista a skladatel Igor Ochepovsky jenž svou debutovou deskou I’m The Wind (2016) vyvolal v jazzové komunitě příjemné pozdvižení. Nešetřilo se superlativy a slovy o “největším objevu posledních let”, Ochepovsky zvítězil také v jazzovém klání Jazz Fruit.

Ochepovsky Project - Fast (EP Take Care of Me)

Kombinace různých vlivů a eklektický přístup k tvorbě dává vyrůst něčemu novému a neslyšenému, což Ochepovsky Project hravě zapojili i do minimalistického coveru EP Take Care of Me, opatřeného semínky k sadbě.

“Debut I’m the Wind se zrodilo z téměř nepolapitelné myšlenky, nekonkrétního impulzu, otázek začínajících slovy “Co kdyby?”. Od té doby se ale hodně věcí proměnilo. Ustálila se sestava kapely, jsme teď hudební rodina, ucelil se i koncept naší hudby a způsob společné tvorby, což se promítlo právě na EP Take Care of Me. Semínko je tak pro nás nejen symbolem života, ale i vstupu do hmotného světa. Něco jsme zasadili a snažíme se, aby naše hudba rostla, šířila se a přinášela radost,” říká frontman Igor Ochepovsky.

Ochepovsky Project vystoupí v létě na Czech Music Crossroads a Colours of Ostrava, chystají se také na Slovensko. 21. 6. zahrají v Nitře, 28. 7. v Liptovském Mikuláši a 29. 7. v rámci festivalu Trnavský Jazzyk. V září odehrají koncerty v Praze a Drážďanech.

Zdroj: tisková zpráva