MUSICIANS – TÝDEN HUDBY V KARLOVÝCH VARECH

MUSICIANS – TÝDEN HUDBY V KARLOVÝCH VARECH

Od letošního roku už nebudou Karlovy Vary pouze městem filmu. V srpnu 2018 se toto město stane také centrem hudebních fajnšmekrů, labužníků. Těch, kteří si rádi poslechnou a zahrají hudbu, která nám z komerčních rádií nezní až tak často, respektive vůbec.

Karlovy Vary se na celých 9 dnů stanou městem progresivní, jazzové a fusion hudby.

Od soboty 4. 8. 2018 se bude hrát, přednášet a vyučovat. Umělci z celého světa Vás nechají nakouknout do své hudební kuchyně. Budou zde muzikanti z USA, Austrálie, Indie, Číny, Izraele a samozřejmě z různých koutů Evropy.

MUSICIANS – TÝDEN HUDBY V KARLOVÝCH VARECH

Hlavními hvězdami hudebního festivalu (10. – 11. 8. Letní kino), kterým budou MUSICIANS končit, jsou Jordan Rudess (DREAM THEATER) a Simon Phillips (ex TOTO).

Simon Phillips (bicí) zahraje v pátek 10. 8. se svojí skupinou PROTOCOL IV. Stojí za zmínku, že součástí jeho bandu je mj. věhlasný kytarista Greg Howe.

Sobotním vrcholem a vrcholem celého festivalu bude koncert Jordana Rudesse, který je právem považován za jednoho z nejlepších rockových klávesistů všech dob. Jordan pro festival MUSICIANS chystá lahůdkový koncert, který doporučujeme nejen jeho skalním fanouškům, ale také všem milovníkům klavíru a symfonické hudby. Tento koncert bude totální fúze symfonie a rocku. Jordana exkluzivně doprovodí Karlovarský Symfonický Orchestr a také Adam Marko, vynikající bubeník maďarských SPECIAL PROVIDENCE, kteří svůj koncert odehrají během sobotního odpoledne.

Dalšími vynikajícími hudebníky, kteří během dvoudenního festivalu zahrají svůj koncert jsou Plini(AUS), kterého v minulosti vychválil samotný Steve Vai. Dále zahrají Mark Lettieri (USA) ze skupiny Snarky Puppy, fenomenální kontrabasista Adam Ben Ezra (IS), z České Repuliky zmíníme skvělého Dana Bártu, který odehraje svůj Illustratosphere koncert. Aby toho nebylo málo, zmíníme ještě jednoho z nejtalentovanějších fusion hudebníků a skladatelů Davida Maxima Micice (SRB), který přijede se svým projektem BILO a také světoznámou hráčku na bicí Emmanuelle Caplette (CAN).

A CO JSOU VLASTNĚ MUSICIANS?

Hlavní myšlenkou MUSICIANS, jsou především setkání hudebníků a fanoušků moderní a nekomerční hudby.
Celý týden bude v Karlových Varech probíhat výuka rockových a jazzových oborů. Přijet mohou hráči na kytaru, basu, bicí, klavír, ale také housle, saxofon, kontrabas a také zpěváci a zpěvačky. Vyučovat budou světové hudební hvězdy (Plini, Mark Lettieri, Emmanuelle Caplette, Adam Ben Ezra, Dave Mackay ad.)

Umění těchto hudebníků si také budete moci vychutnat v rámci hudebních přednášek MASTERCLASS, které budou probíhat celý týden v několika sálech.

Jsme velice potěšeni, že Hudební kurzy MUSICIANS v Karlových Varech mohou proběhnout. Zásluhu na tom má nejen samotné město, ale také další organizace, jako jsou např. obě karlovarské ZUŠ a také ZUŠ Horní Slavkov.

Nejdůležitější je pro nás ale spolupráce s jednou z nejvýznamnějších hudebních škol světa, bostonskou BERKLEE COLLEGE OF MUSIC, která nám poskytla lektory z řad svých absolventů a i v budoucnu můžeme počítat s její podporou.