Festival Habrovka ve znamení hudby, divadla a poezie

Festival Habrovka ve znamení hudby, divadla a poezie

Festival Habrovka ve znamení hudby, divadla a poezieFestival Habrovka ve dnech 1. a 2. června promění zahradu kostela sv. Františka v Praze 4 v opojné místo, kde se poezie potká s hudbou a divadlem. Chybět nebudou ani knižní novinky zajímavých nakladatelství, tematické workshopy, autorská čtení a dobrá káva.

O tu správnou hudební atmosféru se postará znovuzrozená kapela -123 minut, šestnáctičlenná superskupina Zvíře jménem Podzim, jedinečný Big Band VOŠ Konzervatoře Jaroslava Ježka pod taktovkou Milana Svobody, balkánskými rytmy inspirovaní Tygroo, Vanua 2. kterou tvoří rytmická sekce Blue Effectu Radima Hladíka rozšířená o zpěváka se „sealovským“ hlasem Yannicka Teviho, zpívající básník Oldřich Janota, cimbálová úderka Ponk z Brna, rock’n‘rollově punkoví Queens of Everything, elektroničtí NVMERI ze Slovenska a další.

Letos poprvé zazní hudba i v kostele. Pražský dívčí sbor Lada rozezní kostel sv. Františka z Assisi moravskými a slovenskými lidovými písněmi a kytarista a zpěvák Tibor Žida představí romskou hudbu ze Slovenska, Maďarska a dalších koutů světa. Pod stromy pak zahraje Robert Ferenc, finalista soutěže Pianista roku.

Festival Habrovka ve znamení hudby, divadla a poezie
Zvíře jménem Podzim

Téma festivalu se odráží i v divadelním programu; uvidíte představení „Kukačka: Přesto zůstal člověkem“, které inspiroval osud básníka Erwina Kukuczky, či hru o kávě a klevetách „Kaffeeklatsch“ uměleckého uskupení Holektiv. Nejen se slovy si pohraje pražská improvizační skupina 20 000 Židů pod mořem, speciálně pro Habrovku vznikne performance „Vlez v Les“ vytvořená skupinou scénografů, hudebníků a akrobatů ze skupiny Feel The Universe Circus Company, která excelovala na Festivalu Habrovka již v loňském roce. Sobotní dopoledne bude tradičně věnované dětem. V rámci doprovodného programu navíc děti i jejich rodiče čekají knižní dílny a další zajímavé workshopy. A když už kavárna, tak ne ledajaká! Gastro bizár performance CirkCafé nabídne návštěvníkům v sobotu odpoledne bláznivou divadelní obsluhu a originální nápoje. Ve spolupráci s festivalem Refufest získal navíc festival HABROVKA další lahůdku – Babylon, multikulturní dětské pohybové představení o běhu času a mezilidské komunikaci.

Festival Habrovka ve znamení hudby, divadla a poezie
Pražský dívčí sbor Lada

Festival se opět pyšní jedinečným vizuálem české grafičky Helen Čubové. Ta je rovněž autorkou nové série pohledů s poetickými kolážemi, které slouží jako pozvánka na letošní ročník festivalu.

Veškeré informace o festivalu, včetně kompletního programu, najdete na webových stránkách a na Facebooku.