JJJ + J  (Jarní Jazzová Jízda + s Janáčkem)

JJJ + J (Jarní Jazzová Jízda + s Janáčkem)

Cílem projektu je nabídnout v exponovaném čase koncertní sezóny před letní přestávkou, tedy téměř  souběžně s obdobím Pražského jara – v roce 90. výročí úmrtí Leoše Janáčka,  zhruba po měsíc výrazný hudební zážitek širším vrstvám publika, často takovým, které by se  jinak s jazzem, Janáčkem ani s Pr. jarem nepotkaly.

JJJ + J  (Jarní Jazzová Jízda + s Janáčkem)Pozve k němu klavírní virtuoska Pavla Schönová  se svou kapelou Fusion Classic Goes Jazz, hrající v triu či kvartetu (s renomovanými jazzmany: Františkem Uhlířem na  kontrabas, Jaromírem Helešicem na bicí a Tomášem Křemenákem či Davidem Vrobelem na saxofon). Ona i soubor dokazují, že repertoár plný klasiků moderního jazzu.

(M. Davis, D. Brubeck, C. Porter) mohou vítaně svou barevností obohatit autorské ikony z jiného spektra (L.Fišer, I. Albéniz či M. de Falla) nebo pro kapelu „svorníkové“ kompozice Emila Viklického či právě ty, které se výrazně inspirují Leošem Janáčkem…

Pestrou kolekcí vystoupení chce klavíristka oslovit nejrůznější publikum v nejrůznějších prostředích – od studentů po seniory, neziskové organizace i kolemjdoucí, a to ve škole, zámku, kostele, galerii, divadélku, jazzklubu, koncertním sále…i u pouličního piána. A všude půjde o to – ve světě stále uznávanějšího de facto „modernistu“  – JANÁČKA ALESPOŇ PŘIPOMENOUT UKÁZKOU MAGICKÉ INSPIRATIVNOSTI JEHO SKLADEB právě pro hledající a improvizující jazzmany.

18. 5. od 20 h Divadlo Inspirace, Kvartet – Praha, Malostranské nám. 13

26. 5. od 20.30 h Jazzklub U staré paní, Kvartet – Praha, Michalská 9

29. 5. od 20 h Komunitní centrum, Sólorecitál – Praha, Husitská 74,

15. 6. od 20 h Kostel sv. Vavřince, Sólorecitál – Praha, Hellichova 18

Zdroj: tisková zpráva