V královéhradeckém Satchmu je březen Měsícem jazzu!

V královéhradeckém Satchmu je březen Měsícem jazzu!

Královéhradecký jazzový klub SATCHMO připravil na březen bohatý program. Vedle domácích a tuzemských souborů bude moci jazzová veřejnost ve východočeské metropoli přivítat opět hvězdného Gilada Atzmona! Vypíchnu několik jmen; kompletní menu najdete zde.

Již 2.března zde vystoupí Chris Vern, nová a svěží tvář naší fúze jazzu a R´n´B. Osobitý zpěvák, skladatel a trumpetista nedávno vydal debutové album – EP „Daylight“.

Daylight EP by Chris VernV královéhradeckém Satchmu je březen Měsícem jazzu!O týden později, 9.března, bude v Satchmu koncertovat norsko-česká kapela Nocz s Didrikem Ingvaldsenem, kterou jistě není třeba představovat.

14.března se zde představí královéhradecké trio Mangold, jež hraje alternativní rock a jazz-rock. Tvoří jej trojlístek navýsost zkušených muzikantů: Radomil Boukal (kytara, zpěv), Petr Kupčoucha (baskytara) a Roman Vávra (bicí). V roli předskokana se objeví mladá jazz-pop-rocková dvojice Username.

A Koncertem měsíce, jak už bylo naznačeno v úvodu, bude Gilad Atzmon Quartet. Ten vystoupí 27.března. Lídr Gilad Atzmon (roč.63) je britský instrumentalista původem z Izraele, také politcký aktivista a prozaik. Hudební kariéru začal jako člen kapely Blockheads punk-rockového divocha Iana Duryho, doprovázel pak třeba Robbieho Williamse, Sinéad O´Connor, Paula McCartneyho či Roberta Wyatta. Hraje na saxofony, klarinet a nejrůznější etnické dechové nástroje. Jeho album „Exil“ bylo BBC vyhlášeno jako Jazzové album roku 2003. Jeho doménou je fúze moderního jazzu, převážně pak hard-bopu, s hudbou Středního Východu, a to zvláště s vlastním souborem Orient House Ensemble. Ovšem v Satchmu můžeme očekávat více jazz ve stylu Johna Coltranea. Stejně, jako před rokem, kdy tady zahrál s kvartetem, a to s Tarasem Voloschchukem (kontrabas), Dušanem Černákem (bicí) a Vítem Postráneckým (piano)…

In a Sentimental Mood, Gilad Atzmon, The OHE & The Sigamos String Quartet