Pavel Zlámal a jeho tyče nevyhnutelné...

Pavel Zlámal a jeho tyče nevyhnutelné…

Pavel Zlámal a jeho tyče nevyhnutelné...Brněnský avantgardní hudebník, excelentní saxofonista a improvizátor PAVEL ZLÁMAL se letos opět vehementně hlásí o slovo; se svým jazzovým kvartetem PQ vydává ve vlastní režii debutové album, jež dostalo vskutku hutný titul „Tyče nevyhnutelné“. Křest je plánován na 26.února (od 20.30) v Metro music baru, nejstarším hudebním klubu v Brně. (V brzké době přineseme recenzi tohoto nadmíru zajímavého jazzového počinu…)

Zlámalovo kvarteto PQ vzniklo na půdě jazzové katedry Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Svedlo dohromady zkušeného a neúnavného experimentátora Pavla Zlámala a trojlístek mladých, avšak již ostřílených brněnských jazzmanů. Klavírista Martin Konvička vloni vydal se svým triem výtečné debutové album „Coming Homo“ a s úspěchem jej prezentoval na festivalu JazzFestBrno. Za bicími nástroji sedí Václav Pálka, jenž v současné době studuje na Jazz Campus v Basileji, a u kontrabasu je Juraj Valenčík, školený nejen v jazzu, ale též klasickou hudbou. Debutová nahrávka je v digitální verzi dostupná od 25.února, a to na Spotify, iTunes, Deezer a dalších hudebních aplikacích.

A to není ze strany Pavla Zlámala pro tento rok samozřejmě všechno . V červnu vyjde na značce Červený kůň vinyl (LP) jeho seskupení ZKKP, o jehož realizaci jsme vás zde informovali již koncem loňského roku. Na září je pak plánováno CD Zlámalova ansámblu Heterofón, čili nového brněnského dixielandu (na labelu Amplión Records). A mlčet nebude ani řízeně improvizační Divergent Connections Orchestra, který se vloni prezentoval výborným albem „Odlet III.“; chystá celou sérii netradičně pojatých koncertů-performancí…

Heterofón Pavla Zlámala - "Do hlavy"