Trio Michla Nejtka vydává nové album pod názvem 8 For 3 And 4

Trio Michla Nejtka vydává nové album pod názvem 8 For 3 And 4

Trio Michla Nejtka vydává nové album pod názvem 8 For 3 And 4Trio Michla Nejtka vydává nové album pod názvem 8 For 3 And 4, vychází na CD u Amplión Records. Jako hosta si Michal přizval renomovaného a osobitého kytaristu Jiřího Šimka.

V původních Nejtkových kompozicích se představí:

Michal Nejtek

pianista, hráč na klávesové nástroje a skladatel. Absolvoval Konzervatoř v Teplicích, Hudební fakultu AMU v Praze a Hudební fakultu JAMU v Brně. Píše symfonickou i komorní hudbu, věnuje se scénickým projektům. Na objednávku ND v Brně napsal operu Pravidla slušného chování v moderní společnosti. Obdržel zakázky na nové kompozice od festivalů Donaueschinger Musiktage, Varšavský podzim, Klangspuren a Pražské jaro. Spolupracuje se skupinou The Plastic People Of The Universe. Hraje v kapelách Malina/Liška/Nejtek, NTS a Michal Pavlíček Trio. Skládá hudbu pro divadlo (Arnošt Goldflam, Jiří Ornest, Jiří Havelka, Braňo Mazúc.h, SKUTR,
Jiří Adámek atd.). Má rád jazz, alternativní hudbu i klasiku, vše originální, pravdivé a silné. Byl pedagogem na Konzervatoři v Teplicích, učil na VOŠ Jaroslava Ježka dějiny jazzu a skladbu.

Martin Novák

nadžánrový bubeník, který spolupracuje s Lenkou Dusilovou, kapelou Lanugo, Janou Kirschner, Sarah & The Adams, Triem Davida Dorůžky a dalšími. Studoval na Jazzovem institutu v Berlíně u Johna Hollenbecka.

Tomáš Liška

vynikající kontrabasista a skladatel, autor řady hudebních projektů za které byl nominován na hudební ceny Anděl – Milokraj, Invisible World, Malina-Liška-Nejtek. Často spolupracuje s vynikajícími zahraničními hudebníky.

Jiří Šimek: osobitý kytarista a skladatel, který byl u vzniku kultovních českých kapel NUO / Nuselský Umělecký Orchestr /, Soil a Muff. V současné době koncertuje se svým triem se kterým hraje jak vlastní skladby tak přearanžované písničky od Radiohead, Depeche Mode nebo Nirvany.

Expresivní, nadžánrové, harmonicky zajímavé kompozice spolu s Michalovou osobitou interpretací a důsledně spolupracujími spoluhráči, jsou hlavní atributy tohoto alba, které působí nadčasově a určitě se k jeho poslechu budete opětovně vracet.

Křest CD

Křest CD Tria Michala Nejtka s hostem Jiřím Šimkem 8 For 3 And 4 se uskuteční v klubu JAZZDOCK 11. března ve 21 hodin