The MUH Trio figuruje v Jazz Station Awards 2017!

The MUH Trio figuruje v Jazz Station Awards 2017!

The MUH Trio figuruje v Jazz Station Awards 2017!Český jazz zaznamenal výrazný mezinárodní úspěch!

Ve výsledcích 39. výročních cen JAZZ STATION AWARDS figurovalo také česko-italské The MUH Trio! Tedy pianista Roberto Magris, kontrabasista František Uhlíř a bubeník Jaromír Helešic. V kategorii „Instrumentální skupina roku 2017“ se trio umístilo na pěkném 7.místě!

Jazz Station Awards založil a uděluje renomovaný jazzový publicista, producent (v portfoliu již 1020 alb!), jazzový historik a pedagog Arnaldo DeSouteiro, původem z Brazílie, ale žijící v Los Angeles. Mimochodem je také akademikem pro ceny Grammy, členem Asociace amerických jazzových novinářů a Los Angeles Jazz Society. Česko-italské trio se dostalo do seznamu hodnocených díky faktu, že jeho album „Prague After Dark“ vyšlo na americkém labelu (JMood Records). JazzPort album sice nerecenzoval příliš nadšeně, ale o to více a srdečněji gratulujeme k takovému ohodnocení výraznou osobností na americké jazzové scéně! Navíc Roberto Magris figuruje na 16.místě jako pianista; za ním zůstal i třeba takový Brad Mehldau! Zvítězil Ahmad Jamal, Chick Corea byl druhý. Nejlepší kapelou se stala Larry Corryell´s 11th House za desku „Seven Secrets“…

V dalších kategoriích je překvapením vítězství Anderse Bergcrantze mezi trumpetisty a druhá příčka v roli skladatele; stalo se tak díky albu „Soulfully Years“, jež JazzPort také recenzoval. V kategorii „Zpěvák roku“ porazil Theo Bleckmann Gregoryho Portera a Bobbyho McFerrina, ve „Zpěvačkách“ nechala nám prakticky neznámá Beata Pater za sebou Diannu Krall a Dee Dee Bridgewater! Mezi trombonisty zvítězil Roswell Rudd, který bohužel před nedávnem zemřel.

Kompletní výsledky Jazz Station Awards 2017 zde.