Heartcore for Africa - Nezávislý label Kurta Rosenwinkela podpoří sirotčinec v Africe vydáním digitálního tracku na kterém se podílí místní děti spolu s prominentními jazzovými umělci.

Heartcore for Africa – Nezávislý label Kurta Rosenwinkela podpoří sirotčinec v Africe vydáním digitálního tracku na kterém se podílí místní děti spolu s prominentními jazzovými umělci.

Berlínské hudební vydavatelství Heartcore Records v rámci projektu „Heartcore for Africa“ vydalo 12. prosince 2017 novou písničku s názvem Ni Chikondi (O lásce). Koupí tracku, který vznikl během srpna v centru pro sirotky Mthunzi v Zambii posluchač podpoří nákup hudebního vybavení a vzdělávání v tomto centru, kde vyrůstá nad 50 zambijských sirotků.

Autory písně jsou kromě Kurta Rosenwinkela také samotné děti – ty v rámci měsíčního workshopu vytvořily vlastní texty a dokonce i sborový refrén. Dále na ní hostují známí jazzoví interpreti jako například americký pianista Aaron Parks či trumpetista Dave Douglas.

Nastudování a nahrávání písně se ujala autorka projektu Michaela Bóková, studentka hudební produkce na Janáčkově akademii múzických umění v Brně, ta pro společnost Heartcore Records pracuje už více než jeden rok. „Děti byly neuvěřitelně kreativní a talentované. Podařilo se nám sestavit dvacetičlenný sbor a nahrát sedm rappových pasáží, které znějí jak v angličtině, tak v nyanji, jejich rodném jazyce. Strávit celý měsíc mezi nimi byla neopakovatelná a radostná zkušenost.“, vzpomíná mladá hudební producentka, která se pomocí prodeje digitálního tracku chystá podpořit děti, jejichž většina přišla o domov, či které jejich neúplné rodiny nejsou schopny zabezpečit
a poskytnout jim vzdělání.

„Je to pro mě čest být součástí tohoto projektu“ říká zakladatel a výkonný ředitel Heartcore Records Kurt Rosenwinkel. „Bylo úžasné, jak děti reagovaly na hudbu. Zároveň to pro mně demonstruje, jak všichni společně dokážeme vytvářet skvělé věci“.

Heartcore for Africa - The Story of Song "Ni Chikondi"

Písnička Ni Chikondi vznikla ve spolupráci s místním improvizovaným nahrávacím studiem, které v centru Mthunzi v Lusace během několika let z vlastní iniciativy vybudoval bývalý rezident a nyní zaměstnanec centra Chakwe Daka

Některé děti do studia přicházejí tvořit v podstatě denně. Hudební nástroje a kvalitní vybavení by pro jejich aktivitu byly obrovským přínosem a pomocí.

Čerstvě založená společnost Heartcore Records, která má na svém kontě již první úspěšné album (Kurt Rosenwinkel – Caipi), se chystá uskutečnit více projektů tohoto rázu. Dle jejích členů má totiž hudba neuvěřitelný potenciál pomáhat a jsou připraveni jej patřičně využívat.

Písničku si můžete koupit zde.

Zdroj: tisková zpráva

Berlín, 12. listopadu 2017