Jazzová lady Diana Krall zahraje již příští týden na brněnském JazzFestu

Jazzová lady Diana Krall zahraje již příští týden na brněnském JazzFestu

Jazzová lady Diana Krall zahraje již příští týden na brněnském JazzFestuJedna z největších hudebních událostí letošního roku je za dveřmi. Kanadská zpěvačka a klavíristka Diana Krall představí 20. září v rámci speciálního koncertu JazzFestu Brno svoje nové album Turn Up The Quiet. Jedná se o jediné vystoupení v Česku v rámci jejího letošního evropského turné. Koncert začíná v 19:30 a hostí jej DRFG Arena.

„Po šestnácti letech míří JazzFestBrno premiérově do tohoto největšího tradičního koncertního prostoru v Brně. Zájem o vstupenky potvrzuje, že jsme zvolili správně. Očekáváme přibližně 4000 diváků,“ říká výkonný ředitel brněnského JazzFestu Vlastimil Trllo.

Zároveň dodává, že v prodeji bude i na místě několik desítek vstupenek k sezení na tribunách od 790 Kč a také dostatek lístků na stání na tribunu E za 490 Kč. K dostání budou na hlavní pokladně DRFG Areny na Křídlovické ulici hodinu před začátkem koncertu. V předprodeji jsou ke koupi až do úterý na webu Nejkoncerty.cz a v síti Ticketportal.

Na rozdíl od většiny světových hvězd, které dosud na JazzFestBrno zavítaly, se Diana Krall v Brně dlouho nezdrží. Přijede až v den koncertu z Vídně a hned po koncertu odjíždí do německého Duisburgu.

„Všechno je naplánováno na minuty. Proto i divákům doporučujeme přijít s předstihem, aby začátek koncertu nepropásli,“ upozorňuje Trllo.

Pořadatelé zatím netuší, zda s Dianou Krall přijede i její neméně slavný manžel Elvis Costello. Když uznávané chicagské rádio WXRT sestavovalo žebříček nejúspěšnějších párů v hudebním světě, zařadilo právě Krall s Costellem na druhé místo, například i před dvojici Beyoncé a Jay-Z. Ostatně právě Costello stál jako spoluautor za několika úspěšnými alby své manželky.

„Diana Krall většinou alespoň část turné pojímá rodinně a absolvuje je nejen s manželem, ale i s jejich dvojčaty, nyní jedenáctiletými syny Dexterem a Frankem. Zda se objeví zrovna v Brně se však dozvíme nejspíš až krátce před koncertem,“ říká umělecký ředitel JazzFestu Vilém Spilka.

Deskou Turn Up The Quiet se pětinásobná držitelka Grammy vrací ke kořenům a k písním z takzvaného Great American Songbook. V písních nechybí oblíbená témata lásky a naděje. Podmanivý zpěvaččin hlas vytváří dojem intimního prostoru. Právě dovedností navodit atmosféru malého jazzového klubu, v němž se vznáší oblaka dýmu, je Krall pověstná. Mnohokrát to dokázala jak ve velkých halách, tak i na samotných nahrávkách. A deska Turn Up The Quiet dokazuje, že ze svého umu nic neztrácí, ba právě naopak.

 V brněnské DRFG Areně se Diana Krall představí s jazzovým kvintetem, s nímž již mnohokrát dokázala vykouzlit intimní atmosféru i ve sportovní hale.

„DRFG Arenu zvukově i vizuálně výrazně upravíme, a i proto nabídne velmi solidní akustiku pro tento typ koncertu. Interpretace skladeb z „velkého amerického zpěvníku“ je podle mého názoru nejsilnější stránkou Diany Krall a znamená dlouho očekávaný návrat ke kořenům z devadesátých let,“ těší se Spilka.