Tomáš Liška vydává nové album + soutěž o 3 CD!

Tomáš Liška vydává nové album + soutěž o 3 CD!

Tomáš Liška vydává nové album + soutěž o 3 CD!Kontrabasista a skladatel  TOMÁŠ LIŠKA vydává u Animal Music nové autorské album, jež dostalo příznačný titul „Invisible Faces“. Navazuje tak na svůj úspěšný projekt „Invisible World“.

Tomáš Liška na albu „Invisible World“ vytvořil unikátní svět ethno-jazzu skutečně evropské úrovně. Nyní je jeho sestava rozšířena ještě více. Z původních spoluhráčů zůstal kytarista David Dorůžka, bandoneon Daniele di Bonaventury nahradil akordeon Srba Nikoly Zariće a zvuk kapely nově obohacují turecký houslista a zpěvák Efe Turumtay a bubeník i perkusista Kamil Slezák.

Liška ve své nové tvorbě vychází z inspirace lidovou hudbou mnoha proveniencí, včetně turecké, a s vlivy jazzu a soudobé vážné hudby. Melodická lyrika i rytmická výbušnost jsou podporovány vpravdě kongeniální souhrou, invenční hráčskou virtuozitou celého souboru, jehož členové dostávají i nemalý prostor k improvizaci.

Nové album „Invisible Faces“ bylo natočeno ve studiu Sono Records ve spolupráci s mistry zvuku Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem. Autorem obalu je Martin Vácha ze Studia Najbrt, autorem fotografií je Michal Šeba. Křest novinky spojený s koncertem proběhne v pražském Jazz Docku dne 7.června 2017 od 19.00 hodin.

Soutěžní otázka o 3 x CD

Před kolika lety vyšlo album „Invisible World“?  Výherce budeme kontaktovat emailem 1.června.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]