Pražský festival Habrovka oslaví 15 let!
Jiří Vondrák

Pražský festival Habrovka oslaví 15 let!

Festival bloumající veřejnosti HABROVKA oslaví letos patnácté narozeniny skvělou hudbou, divadlem a zajímavým doprovodným programem. Festival proběhne ve dnech 2. a 3.června v zahradě kostela sv.Františka v Praze 4 (u metra Budějovická). Tématem letošního ročníku je „Boj o přežití“. O tom, jak přežít nejen ve městě, ale i v přírodě, v rodině nebo ve společnosti, se dozvíte od nejrůznějších neziskovek, a to prostřednictvím workshopů i originální festivalové pohlednicové hry grafičky Helen Čubové.

V pátek se představí mimo jiné kapela The Odd Gifts, indie-popový projekt Ondřeje Galušky, zakládajícího člena Eggnoise. Zahraje také skupina Yo Soy Indigo, již založila v Praze usazená americká písničkářka Emily Thiel, s jedinečnou fúzí popu, rocku, soulu, jazzu a folku. Večer pak vyvrcholí vystoupením zásadní slovenské alternativní formace Longital.

Longital - Na horu a dolu / Up and down the mountain (Official video)

Sobotní dopoledne patří tradičně dětem, které čekají loutková divadla i cirkusový workshop. Dokonce se uskuteční festivalové první cirkusové show díky mezinárodnímu souboru Feel the Universe Circus Company – představení pod názvem „Sky´s not the Limit“ bude mít na Habrovce dokonce světovou premiéru!

Hudební program, v němž nebudou chybět třeba ústecká rocková úderka Houpací koně či romská kapela Bengas, která mimochodem hrála již na prvním ročníku, zakončí španělská skupina Chotokoeu. Jejich směs swingu, ska, rocku s balkánskými a galicijskými vlivy zaručeně návštevníky rozpumpuje!

Kompletní festivalový program a další informace najdete na stránkách nebo na Facebooku.

(autor foto: Jiří Vondrák)