Soutěž o 2 x 1 vstupenku na koncert Luboš Soukup Quartet feat. Lionel Loueke/Marius Neset Quartet

Soutěž o 2 x 1 vstupenku na koncert Luboš Soukup Quartet feat. Lionel Loueke/Marius Neset Quartet

Český saxofonista žijící ve Skandinávii Luboš Soukup bývá často nálepkován jako expresivní muzikant s osobitým zvukem, neotřelý komponista a vypravěč hudebních příběhů. Je lídrem několika mezinárodně úspěšných projektů a dobře se na něj hodí charakteristika „citlivý inovátor“.

Soukup od roku 2010 žije v dánské Kodani, kde úspěšně dokončil magisterské studium na tamější hudební akademii Rytmisk Musikkonservatorium a poslední roky se intenzivně věnuje komponování a svým dánským i českým projektům, za kterými do Česka vyráží několikrát ročně.

Pro svoje exkluzívní vystoupení v ČR a nahrávací session na připravovanou desku pro label Animal Music si přizval kytaristu a zpěváka Lionela Louekeho. Tohoto beninského umělce vyhledává celá řada kapelníků pro jeho organickou fúzi jazzu a africké hudby a Louekeho angažmá na nové desce lze považovat za Soukupův umělecký i manažerský úspěch.

S kvartetem Luboše Soukupa vystoupí na dvojkoncertu v Sono Centru 29. března 2017 také kvartet norského saxofonisty Mariuse Neseta.

Soutěžní otázka

V kapele které hudební legendy hrál Lionel Loueke na JazzFestuBrno 2014?

Odpovědi zasílejte do 25. března 2017.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]