V Pardubicích se snoubí brněnská jazzová alternativa s pražským undergroundovým divadlem...

V Pardubicích se snoubí brněnská jazzová alternativa s pražským undergroundovým divadlem…

V pardubickém Divadle29 vystoupí 2.března (od 20.00) jazzová alternativa z Brna, kvartet NextPhase, společně s pražským undergroundovým performerem Janem Horváthem. Což slibuje nevšední, syntetický, polymorfní umělecký zážitek!

Kvartet NextPhase založil v Brně roku 2010 saxofonista a klarinetista Pavel Zlámal. Těží z myšlenkové otevřenosti každého hráče a neortodoxního pojetí jazzového odkazu. Nejčastěji se v jejich svobodné hudbě snoubí free-jazz se soudobou vážnou hudbou, což umocňuje navíc přítomnost pianisty Petera Grahama; dalšími členy jsou kontrabasista Juraj Valenčík a bubeník Vladimír Třebický. Zlámalovy kompozice umožňují maximální intenzitu hudebního sdělení. Koneckonců první album NextPhase, jež se jmenuje „Underneath“ a vyšlo v roce 2014, jsme na JazzPortu recenzovali zde, včetně Zlámalova uměleckého portrétu. Nyní kvartet připravuje další desku…

Na pardubickém koncertě vystoupí brněnští avantgardní hudebníci s pražským performerem, hráčem na bicí nástroje a výtvarníkem Janem Horváthem. V součinnosti s NextPhase tento undergroundový umělec rozvíjí své pojetí tzv.guerillové performance, kdy osobitě kombinuje prvky pohybového a absurdního divadla.

NEXT PHASE The day when the sun turned green