Nevídané dobrodružství v krajinách jazzu na festivalu Spectaculare + soutěž o 2 x 2 vstupy na oba koncerty!

Nevídané dobrodružství v krajinách jazzu na festivalu Spectaculare + soutěž o 2 x 2 vstupy na oba koncerty!

Od 20. ledna do 20.února proběhne 4. ročník festivalu současné světové elektronické, ambientní a experimentální jazzové hudby SPECTACULARE. Dramaturgie festivalu, pořádaného Palácem Akropolis, přichystala 12 koncertů na různých místech v Praze. Experimentální jazz zazní ve dvou večerech v Paláci Akropolis.

25.ledna (v 19.30) se představí v rámci label showcase jeden z nejinvenčnějších labelů poslední dekády, britský Edition Records. Ten založil v roce 2008 pianista Dave Stapleton a do své stáje získal již takové koně, jako jsou Tim Garland, Verneri Pohjola, Keith Tippett či Marius Neset. V Akropoli vystoupí dvě kapely, jež naplno reprezentují vpravdě novátorský jazz.

Finský kvintet Oddarrang mísí jazz s postrockovou estetikou, vážnou hudbou a minimalismem. Vydal čtyři úspěšná alba (debut získal v roce 2007 hudební cenu Jazz-Emmy), poslední tři na značce Edition.

Britská čtveřice Dinosaur natočilo v minulém roce po šesti letech koncertování vysoce ceněný studiový debut „Togerther, As One“ a stala se objevem stanice BBC 6. Ostatně v čele kapely stojí v současnosti nejuznávanější mladý jazzový hudebník na britských ostrovech, trumpetistka Laura Jurd. Vycházející jazzovou hvězdou je zde také vskutku výtečný pianista a varhaník Elliot Galvin.

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy na koncert 25.ledna

Jak se jmenuje poslední album (2016) skupiny Oddarrang?

 

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]

26.ledna pak v Paláci Akropolis (od 19.30) vystoupí nynější klíčová postava experimentálního jazzu, norský trumpetista Arve Henriksen. A to ve spojení s rakouským kytaristou a elektronickým mágem Fenneszem. Ten míchá drony a glitche s kytarovou postrockovou melancholií. Jako hosté se představí slovenská dvojice DaT – kytarista a skladatel filmové hudby David Kollar a producent a remixér Tomas Mutina.

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy na koncert 26.ledna

Arve Henriksen je od roku 1997 členem jednoho proslulého souboru. Kterého?

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]