Královéhradecký klub Satchmo zve na pořádně rozpálený lednový jazz

Královéhradecký klub Satchmo zve na pořádně rozpálený lednový jazz

Jazzový klub SATCHMO v Hradci Králové připravilo na leden 2017 dvě skutečné lahůdky pro jazzové fajnšmekry!

7.ledna (19.30) zde vystoupí LUBOMÍR GAŠPAR se svým CIMBAL PROJECTem. A vězte, že tento soubor zvítězil v soutěži pro mladé soubory Jazz Fruit 2016! Spojení cimbálu s klasickým jazzovým klavírním triem dává vyniknout originálnímu zvuku, do kterého čtveřice nesmírně talentovaných česko-slovenských muzikantů halí jazzové standardy, vlastní kompozice i úpravy rockových hitů.

Lubomir Gaspar - jazz balad Gantle rain/Luis Bonfa

Po vystoupení domácích, královéhradeckých kapel – swingového ART JAZZ BANDu 18.1. (19.00) a dixielandové ZELENÉ SEDMY 25.1. (19.00) chystá dramaturgie Satchma na konec ledna hvězdný soubor ze zahraničí!

27.ledna (19.30) se zde totiž představí MEY feat.JCAT z Francie. Frontmankou tohoto seskupení je Mey, respektive Magi Aleksieva, původem Bulharka (narodila se a studovala v Sofii). V roce 2012 se dostala do nejužšího finále prvního bulharského ročníku X-Factor. Všiml si ji pak bubeník Poogie Bell (ex-Marcus Miller, Erykah Badu, Chaka Khan, David Bowie, Al Jarreau), s nímž natočila svůj první autorský singl „I Call It Smile“. Stala se vyhledávanou interpretkou soulu, r´n´b a funku. Nakonec se usadila ve Francii, kde v roce 2015 potkala výtečného basáka Thomase Cordogliho (ex-Frank McComb, Andy Narell). Poté ve Spojených státech, v pittsburghských studiích, natočila materiál pro debutové album, a to s americkými muzikanty (Bobby Sparks, Poogie Bell, John C.Hall Jr.). To vyšlo s titulem „Joy“ před měsícem…

Po návratu do Francie již na ni čekalo trio JCAT, s nímž nyní vystupuje; vedle již zmíněného Cordogliho v Hradci Králové doprovodí Mey hráč na klávesové nástroje Jean-Charles Battistella a bubeník Alexandre Gauthier.

MEY - Would You Be Mine