Na zámek za swingem...

Na zámek za swingem…

V sobotu 3.září se v areálu parku Nového zámku v Kostelci nad Orlicí uskuteční SWINGOVÝ FESTIVAL NA ZÁMKU. Hvězdou 6.ročníku bude vokální těleso Skety.

Od 14.00 budou moci návštěvníci vidět a slyšet kostelecký 5pm Jazz Band, jako každý rok Pružná těla z Vamberka a též uskupení DiJAZZtiva, jež má kořeny na farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Vokální sextet Skety jistě netřeba představovat, ale přece jen: v roce 2014 v soutěži v rakouském Grazu získali Zlatý diplom a také prestižní ocenění The Ward Swingle Award, debutové album „A-Capella Jazz Sextet“ bylo letos nominováno na čtyři ceny CARA (Contemporary A Capella Recording Awards). Bohužel ani jednu ve vítězství nakonec neproměnilo, ale i tak jde o velký úspěch, v našich luzích a hájích bezkonkurenční!

Závěrečnou skladbou na pódiu ale festival nekončí; následovat bude elektroswingová diskotéka s DJ Pavlem Smetanou. Během celého dění si návštěvník může prohlédnout aktuální výstavu talentované výtvarnice Šárky Teplé, zakoupit výrobky Chráněné dílny Kopeček a občerstvit se v malebné Toniově zámecké kavárně a restauraci…