Nové album a nejbližší koncerty Iva Bittové!

Nové album a nejbližší koncerty Iva Bittové!

V těchto dnech vychází na slovenském labelu Pavian Records nové album IVY BITTOVÉ. Jmenuje se „Slovenské spevy“ a znamená její opětovnou spolupráci se skladatelem Vladimírem Godárem Ten pro ni a pro slovenské smyčcové kvarteto Mucha Quartet upravil slovenské lidové písně ze sbírky maďarského velikána vážné hudby 20.století Bély Bartóka. Aktéři této jedinečné nahrávky se koncertně představí 16. a 17.června na festivalu Concentus Moraviae, a to i s tvorbou Leoše Janáčka. Stane se tak ve Žďáru nad Sázavou (Mšstské divadlo) a následující den v Hustopečích (nádvoří domu U Synků).

Album „Slovenské spevy“, jež na ploše bezmála 70 minut obsahuje 44 radostných i teskných písní, bude také představeno na samostatném turné, jež je naplánováno na závěr roku po městech České republiky a Slovenska.

Iva Bittová, která je považována za fenomenálního hudebního chameleona, vystoupí brzy také v Praze. Tentokrát se její zpěv a housle spojí s uměním sardinského hudebníka Paola Angeliho, a to 21.června v Paláci Akropolis. Spolupráce Bittové s tímto excelentním avantgardním kytaristou, jenž spojuje tradiční hudbu Sardinie se soudobými experimenty, slibuje nevšední zážitek. Angeli je mistr preparace kytar, které si navíc vyrábí sám (a také třeba pro Pata Methenyho!); v Praze se představí s 18-ti strunnou kytarou s přídavnými pružinami a pedály, jež zní jako celý orchestr. Určitě si nenechte ujít!