Hradec Králové je nyní světem jazzových fotografií!
Patrick Marek

Hradec Králové je nyní světem jazzových fotografií!

Mezinárodní soutěž JAZZ WORLD PHOTO má za sebou již třetí, navýsost úspěšný ročník. Je úzce spjat s trutnovským festivalem Jazzinec a jejím spoluotcem je královéhradecký fotograf Patrick Marek. Proto není divu, že po Trutnově se stává mekkou jazzové fotografie východočeská metropole…

V budově Filharmonie Hradec Králové proběhne 11.května vernisáž výstavy nejlepších fotografií z loňského ročníku Jazz World Photo. Ta již zcestovala nejen české, moravské a slovenské kouty, ale též i notný kus Evropy; výstavy jsou totiž putovní. V královéhradeckém jazzovém klubu Satchmo v květnu vystavuje vítěz prvního ročníku JWP Didier Jallais (Francie), v červnu pak vítěz druhého ročníku, Ital Andrea Rotili.

Hlavní událostí je pak první zastávka na výstavním turné třiceti nejlepších snímků z Jazz World Photo 2016. Od pátku 29.dubna je otevřena výstava v Obchodním centru Futurum v Hradci Králové! Návštěvník má tak možnost shlédnout kolekci jedinečných fotografií, plných typické jazzové svobody, tvůrčího vzmachu a lidských emocí, samozřejmě včetně tří vítězných. Jejich autory jsou Marion Tisserand (Francie), Seung Yull Nah (Jižní Korea) a Ariele Monti (Itálie). Letos se soutěže zúčastnilo 220 fotografů ze 34 zemí!

Více na stránkách JAZZ WORLD PHOTO.

(autor foto z instalace výstavy ve Futuru: Patrick Marek)