V Hradci Králové se uskuteční jazzový koncert ve spojení s charitou

V Hradci Králové se uskuteční jazzový koncert ve spojení s charitou

upoutávkaVe středu 11.května v sále Filharmonie Hradec Králové od 19.00 proběhne charitativní jazzový večer. V programu nazvaném „Největší světové hity“ vystoupí s třicetičlenným bigbandem američtí zpěváci Mel Canady a Sydney Ellis, kteří se představí v repertoáru složeném z hitů a standardů Duka Ellingtona, Stevieho Wondera, Michaela Jacksona, Lionela Richieho a dalších hvězd. Během večera bude dražena v rámci projektu Art For Charity originální fotografie Jindřicha Oplta ze soutěže Jazz World Photo. Akci organizuje Butterfly-Aid o.p.s.

Zpěvák Mel Canady pochází z Alabamy, nyní žije v Německu, kde se stal lídrem známého vokálního ansámblu Munich Gospel Choir. Je přirovnáván k Rayi Charlesovi. Zpěvačka Sydney Ellis začala svou bohatou kariéru v Los Angeles a za posledních 20 let absolvovala přes 1200 koncertů ve 27 zemích, včetně Česka. Vydala pět alb na vlastní značce Black Wallet Records; zatím poslední vyšlo před pěti lety a zove se příznačně „Just Before Dawn“.

Během koncertu proběhne již osmá charitativní aukce z cyklu Art For Charity. Prostředky z dražby jazzové fotografie známého královéhradeckého fotografa Jindřicha Oplta (spolupracujícího také s JazzPortem) půjdou na léčbu 4leté dívenky z Hradce Králové, která trpí opožděným psychomotorickým vývojem a utrpěla popáleniny dolních končetin. A ta nutně potřebuje laserovou léčbu kůže a následný pobyt u moře…

"My Funny Valentine" feat. Sydney Ellis USA "Kentonmania Big Band Rudi Mazač