Regeneruj také s Goji!

Regeneruj také s Goji!

plakatVe vysokoškolském hudebním klubu AC KLUB v Hradci Králové proběhne 28.dubna akce studentů medicíny, nazvaná příznačně „REGENERUJ“. Od 19.00 vystoupí hard-folková kapela TamDoleTma z Turnova (což je dvojice Franta Jaroš a Vojta Tomášek), královéhradecký crossover-ska soubor Wits (ten by už měl mít dotočeno nové EP!) a taktéž domácí pouliční folkový šum Goji. Mimostudentská veřejnost je vítána s otevřenou náručí…

Rád bych v této souvislosti více přiblížil kapelu GOJI. Jestliže jejich jmenovec, ono čínské ovoce, je považován za elixír mládí, kapela je samotným ztělesněním takového mládí. A mladistvého, svěžího talentu, jehož ovocem jsou upřímné, otevřené písně syrově folkového střihu s prvky rocku a pouličního, potažmo hospodského odéru. Šestice muzikantů pochází z různých míst Čech (Rožnov pod Radhoštěm, Chrudim, Kuks, Hořice, všichni se střetli v Hradci Králové). Středobodem kapely je talentovaná písničkářka, zpěvačka, kytaristka a flétnistka Bára Petříčková; dalšími členy jsou Honza Chmelík (kytara, zpěv), Filip Roček (cajon, perkuse), Kateřina „Ká“ Bílková (výtečná houslistka), Lukáš Pelc (kontrabas) a Vít Ryška (sopránsaxofonista, který válí též v hořické underground-jazzové skupině Prádelna).

Posuďte sami, jak jim to hraje. A můžeme doufat, že se dočkají také regulérních nahrávek…

Zatím poslední příspěvek Báry Petříčkové svědčí o zrání a funguje i takto v osamění…a co teprve s plným zvukem kapely! Je na co se do (doufejme) brzkého budoucna těšit: