V britské soutěži mladých jazzmanů zvítězila dívka

V britské soutěži mladých jazzmanů zvítězila dívka

alexandra (2)12.března proběhlo v Cardiffu finále soutěže pro mladé britské jazzové instrumentalisty BBC Young Musician Jazz Award 2016. Zvítězila 17-ti letá trumpetistka ALEXANDRA RIDOUT.

Alexandra pochází z města Aylesbury, na trubku hraje od svých osmi let. Je hráčkou National Youth Jazz Collective a nyní studuje jazz a klasickou trubku na Purcell School Of Music v Londýně. Ve finále soutěže se střetla se svým bratrem Tomem (sax, flétna), kterému je 21 let, a ještě s dalšími třemi talentovanými hráči. Všechny zúčastněné doprovázelo renomované Gwilym Simcock Trio. V porotě zasedli výteční představitelé britského jazzu: saxofonista Tim Garland, zpěvačka a multiinstrumentalistka Gwyneth Herbert, pianistka Zoe Rahman, trumpetista Byron Waller a pianista, skladatel, aranžér a bandleader Julian Joseph. Vítězka zahrála mimo jiné s křídlovkou svou verzi skladby Stevieho Wondera „Golden Lady“. Zajisté o ní v budoucnosti uslyšíme…

Záznam soutěže bude vysílána na BBC Four dne 13.května, tedy dva dny před finále téže soutěže, ale v oboru klasická hudba, a to v Londýně. Více zde:

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00bb3wt

Junior Academy Jazz 2015 - Honeysuckle Rose & Cindys Tune medley