V Jazz Docku muzikanti a zpěváci uctí Bowieho

V Jazz Docku muzikanti a zpěváci uctí Bowieho

16.března se v pražském Jazz Docku (od 22.00) uskuteční koncert nazvaný „A BOW TO BOWIE“. Půjde o poctu domácích muzikantů a zpěváků nedávno zesnulému velikánu populární hudby, kterou po celý život posouval ke hranici skutečného umění. Bowieho písně zazpívají Veronika Vítová, Markéta Zdeňková, Martin Streško, Štěpán Janoušek a Jiří Kalousek. Hudební doprovod obstarají Jakub Šindler, Rasťo Uhrik, David Herzig, Petr Kalfus, Filip Spálený, Karel Mužátko a Jakub Doležal, iniciátor a organizátor tohoto projektu.

S Jazz Dockem je David Bowie dokonce spojen díky muzikantům, kteří ho doprovázeli na jeho poslední desce „Blackstar“; Tim LeFebvre, Jason Lindner, Mark Guilliana i Donny McCaslin zde v minulosti vystoupili! Doležal slibuje průřez Bowieho kariérou od prvního úspěšného singlu „Space Oddity“ až po jeho poslední opus.

Některé věci budou trochu upravené, jiné být upravené snad ani nesmí,“ dodává kapelník.

Nezbývá, než s napětím čekat, jak se s Bowieho písněmi vypořádají především zpěváci – Veronika Vítová a Štěpán Janoušek jsou členy čím dál slavnější jazzové vokální skupiny Skety, písničkářka Markéta Zdeňková je též nesmírně talentovaná, Jiří Kalousek býval rockovým zpěvákem par excellence (nyní je znám spíše jako kytarista B-Side Bandu, ale hlas má prý ještě jako zvon) a Martin Streško je zpěvákem skupiny Šavle meče (a dříve Laura a její tygři). Každopádně díky za odvahu!