Na Jazzinci vystoupí Mike Parker a Eddie Martin!

Na Jazzinci vystoupí Mike Parker a Eddie Martin!

jazzinec-2016-6Trutnovský festival JAZZINEC bude 10.března pokračovat dalším lahůdkovým dvojkoncertem, a to v Koncertní síni Bohuslava Martinů (od 19.00). Představí se zde polsko-americké Mika-Parker-Parker Trio a britsko-slovenské Eddie Martin Trio

Mike Parker, ani ne třicetiletý americký kontrabasista (a vystudovaný psycholog), hraje u nás rád a často. Však je nyní usazen v Polsku, v Krakově. Než odjel do Evropy, stačil vydat znamenité autorské album „Mike Parker´s Unified Theory“. V jeho tvorbě se mísí post-bop, indie-rock, funky, avantgarda i moderní klasika. Bubeník Frank Parker strávil léta v doprovodné kapele zpěváka Kurta Ellinga a hrál po boku Freddieho Hubbarda, Randyho Breckera a Johna Patitucciho, než našel domov taktéž v Polsku. Parkerové již na Jazzinci hráli, a to před dvěma lety, ale se saxofonistou; nyní to bude s nadějným polským kytaristou Szymonem Mikou, jemuž vystřihl poklonu třeba takový Peter Bernstein!

Parker & Parker & Mika | Atelier Jazz Club, Nowy Sacz, PL (April 10, 2015)

Eddie Martin, šestapadesátiletý britský bluesman tělem a duší, ač žije u Bristolského zálivu a nikoli v mississippské deltě, je výtečným kytaristou, foukacím harmonikářem a zpěvákem. Navíc blues dokáže přiblížit syrovému folkovému písničkářství, což dokazuje při sólových vystoupeních s akustickou kytarou. Avšak na Jazzinci vystoupí v triu, sice nikoli s Brity či Američany, ale s talentovanými slovenskými hráči – baskytaristou Peterem Oberländerem a bubeníkem Tomášem Bobrovniczkým. Návštevníci Jazzince tak budou mít příležitost vidět a především slyšet současného vyslance britského blues, jenž hrál třeba s Taj Mahalem, Buddym Guyem, Juniorem Wellsem, Robertem Crayem a Johnem Mayallem!