Klavírní fantasta Maxence Cyrin míří do Paláce Akropolis + soutěž o 2 vstupy!

Klavírní fantasta Maxence Cyrin míří do Paláce Akropolis + soutěž o 2 vstupy!

Kdy se vám přihodí, abyste na jednom pódiu v jednom jediném večeru mohli slyšet Massive Attack, Depeche Mode, Mobyho, Aphexe Twina, The Pixies, Nirvanu, Daft Punk, Björk, Goldfrapp, Soundgarden, The Cure, Billyho Idola a hudbu z filmu Matrix? Toto byste mohli zažít, pokud 11.února (v 19.30) navštívíte pražský Palác Akropolis, kde bude se svým klavírem hrát francouzský muzikant a skladatel MAXENCE CYRIN! Stane se tak v rámci večírku EuroConnections, což je pravidelná přehlídka toho nejzajímavějšího ze současné evropské hudební scény.

Po studiích na konzervatoři se Maxence Cyrin vrhl na novovlnnou elektroniku, posléze se nechal strhnout technem a housem. V roce 1995 se však odklonil směrem zpátky, k akustickému pianu; v jeho případě byl tento návrat navýsost šťastným krokem. Málokdo dokáže do světa klasické hudby dostat naprosto přirozeně rockovou hudbu, včetně skladeb elektronických. V prvé řadě je nutno zmínit gigantický úspěch hudebního videa k jeho adaptaci písně od The Pixies „Where Is My Mind“, které doposud zhlédlo bezmála 5 miliónů lidí.

V listopadu loňského roku vydal zatím své poslední, v pořadí již sedmé album (ovšem s klavírem je to páté), jež dostalo příhodný titul „Novó Piano II.“; jde o druhou kolekci pro prestižní label Evidence Classics, již založil věhlasný zvukový inženýr Nicolas Bartholomée.

SOUTĚŽ o 2 vstupy, výherce budeme kontaktovat ve středu 10.února.
Před kolika lety u nás vystupoval Maxence Cyrin právě v Paláci Akropolis naposledy?

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]