Open Air Program 2016 hledá své účinkující

Open Air Program 2016 hledá své účinkující

Královéhradecká kulturní neziskovka kontrapunkt vyhlašuje otevřenou výzvu pro umělce z oblasti divadelního a scénického umění pro účast na 17. ročníku divadelního festivalu Open Air Program Hradec Králové, který se uskuteční ve dnech 17. – 26.června 2016.

„I pro nadcházející ročník hledáme nová divadelní představení, performance, workshopy, site-specific projekty a další umělecké žánry, které se v posledních deseti červnových dnech chtějí představit pod širým nebem v historickém centru Hradce Králové“, říká koordinátorka festivalu Barbora Holanová. Formulář a podmínky účasti jsou k dispozici na webových stránkách festivalu www.openairprogram.cz, sekce účinkující. Přihlášku je možné vyplnit do 14. února 2016.

Červnový svátek divadla proběhne tentokrát v termínu od 17. do 26. června 2016. Staňte se právě vy těmi, kteří oživí ulice historického centra města Hradce Králové a vdechnou mu tak jedinečnou a nezapomenutelnou atmosféru. Vaše představení můžete zasadit do festivalového šapitó, klubové scény či do magických historických kulis města. Pro 17. ročník hledáme především nezávislé a autorské projekty, které budou mít premiéru nejpozději 14. února 2016.

V nadcházejícím ročníku chceme podtrhnout myšlenku odrážející se v samotném názvu festivalu – Open Air Program. Otevřenost a volnost pro nás budou v roce 2016 klíčovými pojmy. Těšíme se na všechny vzducho- i mořeplavce a především provazochodce. Připojte se a dýchejte „otevřený vzduch“ s námi! Open Air program je od roku 2000 tradiční součástí Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů a utváří s ním naprosto ojedinělou, pulzující událost reflektující bohatý průřez aktuálního tuzemského i světového kulturního dění. Představení se odehrávají na 20 scénách pod širým nebem, v historickém centru města a účastní se ho na 150 divadelníků a hudebníků, kteří vytvoří přes 200 uměleckých produkcí. Venkovní část festivalu navštíví přibližně 50 tisíc diváků. OAP se řadí mezi přední české divadelní události a je zařazen mezi prestižní akce podporované městem Hradec Králové v programu Calendarium Regina.

Případné dotazy k přihlášce prosíme, zasílejte na e-mail barbora@openairprogram.cz …