Bill Evans a Michael „Patches“ Stewart zahajují evropské turné v Kostelci nad Orlicí!

Bill Evans a Michael „Patches“ Stewart zahajují evropské turné v Kostelci nad Orlicí!

evansDo východočeského městečka Kostelce nad Orlicí zavítají americké jazzové hvězdy BILL EVANS a MICHAEL „PATCHES“ STEWART, kteří ve Sdruženém klubu Rabštejn zahájí 19.listopadu (v 19.00) společně se slovenským AMC TRIO evropské turné. V Čechách pak vystoupí už jen v Českých Budějovicích (24.11.). Koncertovat budou především na Slovensku a také v polských Gliwicích, kde spolu i 23.listopadu natočí studiové album!

Billa Evanse jistě nemusíme představovat, ale přece jenom zopakuji, že patří k nejuznávanějším saxofonistům současnosti, kariéru začal u Milese Davise a dosud natočil 19 vlastních alb a podílel se na bezpočtu nahrávek jako sideman. Trumpetista Michael „Patches“ Stewart se narodil v kolébce jazzu New Orleans. Hraje u nás poměrně často, vloni absolvoval řadu koncertů nejen s AMC Trio, ale též s kvintetem Nikolaje Nikitina. Profesionálem se stal již v šestnácti a ostruhy získal u pozdního Milese Davise. Poté jeho služeb využívali třeba Quincy Jones, David Sanborn, George Duke, Whitney Houston, Al Jarreau a Marcus Miller. AMC Trio má již nezanedbatelné zkušenosti s účinkováním s hvězdami jazzového nebe, takže se dá očekávat nevšední hudební zážitek! V roli předskokana se představí mladý saxofonista Štěpán Přibyl, vítěz finále celorepublikové soutěže ZUŠ…

V SK Rabštejn, kde je kapacita max.250 lidí a jeho prostředí je intimnějšího rázu, neboť posluchači jsou v bezprostředním kontaktu s účinkujícími, koncertovali mimochodem již Randy Brecker, Harry Waters a opakovaně Ian Ritchie. Jako už tradičně v prostorách klubu probíhá výstava jazzových fotografií Patricka Marka.