Stanislav Barek chystá samé lahůdky

Stanislav Barek chystá samé lahůdky

Známý český kytarista a otec festivalu Kytara napříč žánry STANISLAV BAREK nyní navštívil středoasijský Kazachstán. V této neobvyklé hudební destinaci uspořádá do 30.září dva koncerty a tři workshopy. Po návratu domů pak zahájí již 18.ročník festivalu Kytara napříč žánry, který se bude konat v Praze mezi 9.říjnem až 24.listopadem.

Koncerty v hlavním městě Almaty se uskuteční 25.září na půdě tamější konzervatoře a o den později v Národním muzeu. „Podle mých informací se v případě almatské konzervatoře i Národního muzea jedná o vůbec první vystoupení tohoto druhu,“ poznamenal kytarista. „Co se týče volby repertoáru, vsadil jsem na mnohožánrovost, aby tamní publikum poznalo nejen moji interpretační tvorbu, ale také se seznámilo s českými lidovými písničkami, které odehraji v různých úpravách.“ Ty doplní autorské skladby, jež jsou kombinací ragtimů, blues, jazzu a klasiky.

Festival Kytara mezi žánry slibuje zase českým posluchačům vrcholné hudební zážitky s mistry kytary, mezi nimiž nebudou chybět Laurence Juber, Steve Adelson a mandolinista Radim Zenkl. Je skutečně nač se těšit!

Kytarista Stanislav Barek oslavil začátkem léta své 60.narozeniny a při této příležitosti uspořádá pravou koncertní lahůdku – 13.března příštího roku se na jednom pódiu (v pražském Rudolfinu) setká s věhlasným australským kytarovým virtuózem Tommym Emmanuelem.